fbpx
2024. március 1. péntek

Óriási konténerszállító-flottával bővít az ÖBB RCG

A logisztikai vállalat a svájci vasútijármű-lízingcég MFD Raillel kötött keretszerződést akár hatszáz teherkocsi beszerzéséről, elősegítve az árufuvarozás közútról vasútra való átállását.

Napjainkban egyre népszerűbbé válik a változatos kezelési technikákat és különböző szállítási módok kombinációját ötvöző multimodális logisztika (MML) – a megoldást az ÖBB Rail Cargo Group (RCG) is nagyra értékeli. Európa vezető vasúti logisztikai vállalata olyan személyre szabott, teljes körű logisztikai megoldásokat fejleszt ki, amelyek során az áruk az útvonal nagy részét környezetbarát módon, vasúton teszik meg, csak az első és utolsó kilométereken szállítják rugalmasan közúton.

A svájci, Rotkreuz székhelyű MFD Rail aktívan részt vesz az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentésében, támogatva a karbonmentes közlekedésre való áttérést. A bérbe adandó hatszáz konténerszállító kocsit kifejezetten az RCG igényei szerint és a Mobiler konfigurációval történő használatra gyártják le. A Mobiler hidraulikus emelőrendszerének alkalmazásával az árukat daru vagy rakodóvágány nélkül is át lehet rakodni vonatról teherautóra és fordítva. Az innovatív logisztikai megoldást nem utolsósorban a hulladékok vasúton történő, környezetbarát szállítására használják. Idén már több mint 200 ezer tonna hulladékot szállítottak el a módosított hulladékgazdálkodási törvénynek megfelelően, ezzel fenntartható módon kerültek át a vasúti fuvarozásba. Jövőre várhatóan ennél is sokkal több hulladékot fognak vinni a tehervonatok.

- Hirdetés -

Az első száz új teherkocsit már át is vette az RCG, a járműveket a hulladékgazdálkodási logisztika különböző területein vetik be. A következő száz, speciális márkájú vagon 2024 első felében érkezhet meg. A legmodernebb multimodális kocsiszekrényekkel az MFD jelentősen hozzájárul az RCG rugalmas logisztikai szolgáltatásainak fejlesztéséhez, alapot rakva le egy hosszú távú partnerséghez. A tapasztalt intermodális szakemberekből álló svájci vállalat korszerű és egységes járműflottát kínál az európai kombinált fuvarozási szektornak.

Az MFD Rail az egyik legjobban tőkésített és legfenntarthatóbb növekedési lehetőség az iparágban, ráadásul elkötelezett amellett, hogy ügyfeleinek a lehető legmagasabb szintű támogatást, technológiai elérhetőséget és szolgáltatást nyújtsa. A társaság alacsony zajkibocsátású, biztonságos és magas minőségű intermodális járműveket ad bérbe, rugalmas és átlátható lízing- és karbantartási szolgáltatással, a bérlési piacon kedvelt alternatívaként csökkenti a meglévő szolgáltatóktól való függőséget, korszerűbbé téve az ügyfelek járműflottáját. A lízingcég ily módon aktívan támogatja a modális váltást Európában. Az MFD Rail környezettudatos, energiahatékony és klímasemleges módon növekszik, teljes körforgású, digitális és környezetbarát járművekkel támogatja a klímastabilitást.

Ezek is érdekelhetik

Újra Kovács Imre a Rail Cargo Hungaria vezérigazgatója

Raisz Csaba az RCH új pénzügyi vezérigazgató-helyettese. Dr. Kovács Imre, a Rail Cargo Hungaria (RCH) igazgatóságának elnöke a Rail Cargo Group (RCG) igazgatóságában betöltött ötéves...

Szabadabbá vált a pálya a korábbinál az európai kombinált áruszállítás előtt

Az átalakított európai szabályozás segíthet még gyorsabb pályára állítani a folyamatosan bővülő európai kombinált áruszállítási piacot. A változások részleteit azonban 2030-ig a tagországoknak kell kidolgozniuk.

Olcsóbbá kell tenni a kombinált fuvarozást

A szlovák és a magyar vasúti közszolgáltatás és a pályahálózat finanszírozásának összehasonlítása azt mutatja, hogy a karbantartásra és üzemeltetésre többet fordítva olcsóbban és jobb minőségben üzemeltetik északi szomszédunk vasúti hálózatát.

Létrejött az intermodális kerekasztal

Összefogtak a közúti és a vasúti árufuvarozás képviselői. Az új érdekérvényesítési és konzultációs fórumban ágazati civilszervezetek vesznek részt, az intermodális fuvarozás térnyerése érdekében a kerekasztal...

Legyen a MÁV-nak saját zöldenergia-termelése!

A Szabadjelzés konferencia és partnertalálkozó energia-kerekasztala az alkalmazkodásról szólt. Beszámoltunk már a MÁV Szabadjelzés című konferenciájának több részletéről is. Az energetikai témájú kerekasztal-beszélgetés indító előadását...

Ma és holnap még végigmennek a Railjetek

Csak szerdától van átszállás Bécsben München felé, de a pótlóbuszok rendje módosult a győri vonalon. Az ÖBB vasárnap este arról adott tájékoztatást, hogy október 2-án...

Legfrissebb híreink

Felújítják a Madrid-Sevilla nagysebességű vasútvonalat

Több 700 millió euróból újítják meg az első spanyol nagysebességű vasútvonal komplett infrastruktúráját.

MV Körkérdés: csendes vasútvonalak

Online szerkesztőségünk egy körkérdés formájában új rovattal jelentkezik: a vasúti ágazatban tevékenykedő szakembereket kérdezünk meg egy-egy aktuális témában, akik röviden véleményt nyilvánítanak arról. Elsőként a csendes vasútvonalakkal kapcsolatban kérdeztünk három szakembert.

Az Egyesült Királyság a legbiztonságosabb, Magyarország a középmezőnyben

Az elmúlt években megnőtt a vasúti balesetek és siklások száma Magyarországon. Európai összevetésben azonban még így is a középmezőnybe tartozik hazánk.

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Havonta megjelenő hírlevelünkből értesülhet a vasúti világ híreiről. Íratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre!
Email címének megadásával Ön hozzájárul, hogy a Magyar Vasút szerkesztősége személyes adatait hírlevélküldés céljából kezelje az Adatvédelmi Szabályzatnak megfelelően.

Magyar Vasut Meetup

További cikkek a szerzőtől

Felújítják a Madrid-Sevilla nagysebességű vasútvonalat

Több 700 millió euróból újítják meg az első spanyol nagysebességű vasútvonal komplett infrastruktúráját.

MV Körkérdés: csendes vasútvonalak

Online szerkesztőségünk egy körkérdés formájában új rovattal jelentkezik: a vasúti ágazatban tevékenykedő szakembereket kérdezünk meg egy-egy aktuális témában, akik röviden véleményt nyilvánítanak arról. Elsőként a csendes vasútvonalakkal kapcsolatban kérdeztünk három szakembert.

Olcsóbb lesz az utazás Szeged és Szabadka között

Március 1-jétől a nemzetközi jegyek és a bérletek is olcsóbbak lesznek.

A rovat további cikkei

Olcsóbb lesz az utazás Szeged és Szabadka között

Március 1-jétől a nemzetközi jegyek és a bérletek is olcsóbbak lesznek.

Hat százalékkal csökkent tavaly a vasúti áruszállítás teljesítménye

2023 utolsó negyedévében öt százalékkal esett vissza a megelőző év azonos időszakához képest.

Az RCH készül az akkumulátoripar adta lehetőségekre

Az RCH dolgozik az ukrán fuvarok visszaszerzésén és újabb kínai mozdonyokat is vásárol.
$('.slider').slick({ infinite: true, dots: true, arrows: false, autoplay: true, autoplaySpeed: 3000, fade: true, fadeSpeed: 1000 });