fbpx
2024. április 21. vasárnap

Zöldebb árufuvarozás nagyobb gazdasági haszonnal, kisebb környezeti hatással

Az Európai Bizottság intézkedéseket javasol az áruszállítás hatékonyabbá és fenntarthatóbbá tétele érdekében: javítani kell a vasúti infrastruktúra kezelését, jobban kell ösztönözni az alacsony kibocsátású teherautók használatát, az árufuvarozási szektort pedig még szélesebb körben indokolt tájékoztatni az üvegházhatást okozó gázok kibocsátásáról.

Cél: az ágazaton belüli hatékonyság növelése, elősegítve azt az európai Zöld Megállapodásban meghatározottakat, miszerint a közlekedésből származó kibocsátások 2050-re kilencven százalékkal csökkenjenek, miközben lehetővé teszi az Európai Unió (EU) egységes piacának további növekedését.

Kapacitáskihasználás

A vasúti pályák egyre zsúfoltabbá válnak az EU-ban, az újak építése viszont drága. Ennek érdekében a javasolt szabályozás optimalizálni fogja használatukat, javítja a határokon átnyúló együttműködést, a pontosságot és a megbízhatóságot, végső soron pedig több árufuvarozó társaságot vonz majd a vasútra. Az utasok profitálhatnak a további vasúti szolgáltatásokból a hálózat kapacitásának jobb kihasználásával; ideértve a határon átnyúló szolgáltatásokat is, többek között a gyakoribb csatlakozások és a korábbi jegyfoglalások lehetővé tétele révén.
A kapacitásgazdálkodás jelenlegi szabályairól jelenleg évente, nemzeti szinten és manuálisan döntenek. Ám ez a gyakorlat nem kedvez a határokon átnyúló forgalomnak, holott a vasúti áruszállítás körülbelül ötven százaléka esik ebbe a kategóriába! A nem holisztikus szemlélet késéseket eredményez, és hátráltatja az egységes(nek szánt) vasúti piac működését. Az össze nem hangolt karbantartási munkák okán kialakult torlódások miatti késések is gyakoriak.
Az egységes európai vasúti térségen belüli vasúti infrastruktúra-kapacitás használatáról szóló rendeletjavaslat az iparág által vezetett menetrend-újratervezési projektre épül. A cél a vasúti ágazat különböző igényeinek való jobb megfelelés: stabil menetrendek, korai jegyfoglalás a személyszállító szolgáltatásoknál, az árufuvarozók számára pedig rugalmas, az időhöz kötött ellátási láncokhoz igazodó járatok.

- Hirdetés -

Új közúti ösztönzők

Az Európai Unióban az áruk több mint ötven százalékát közúton szállítják (2020-as adat), ez jelentős mértékben hozzájárul az üvegházhatású gázok kibocsátásához. A tömegekkel és dimenziókkal kapcsolatos jelenlegi direktíva meghatározza a nehézteherautók maximális tömegét, hosszát, szélességét és magasságát. Az új javaslat felülvizsgálja ezeket a szabályokat, hogy lehetővé tegye a zéró kibocsátású technológiákat használó járművek tömegének növelését, mivel ezek általában növelik a jármű súlyát. A lépés ösztönözni fogja a zöldebb járművek és technológiák használatát. Ahogy a technológia fejlődésével a zéró emissziós meghajtási rendszerek könnyebbé fognak válni – köszönhetően az aerodinamikai eszközök és a fülkék használatának is –, a tisztább járművek több hasznos teherbírásra lesznek képesek a hagyományos tehergépkocsikhoz képest.
Ösztönözni kívánják a kisebb légellenállású kabinok és egyéb energiatakarékos berendezések használatát. Mindez nemcsak a vezető kényelmét és biztonságát javítja, hanem növeli a zéró emissziós hajtásláncok – vagyis a motor energiáját a jármű mozgatásához átalakító mechanizmusok – hatékonyságát is. A javaslat egyértelművé teszi a nehezebb és hosszabb járművek határokon átnyúló forgalomban, bizonyos körülmények között történő használatát is, amelyek jelenleg is engedélyezettek egyes tagállamokban. Ez magába foglalja annak egyértelműsítését, hogy azok a tagállamok, amelyek engedélyezik területükön az úgynevezett európai moduláris rendszereket (EMS), kétoldalú megállapodás nélkül használhatják ezeket a szomszédos tagállamok közötti nemzetközi üzemben is, valamint anélkül, hogy csak egyetlen határ átlépésére lennének korlátozva. Vagyis ugyanannyi rakományt kevesebb fuvarral lehet majd elszállítani.
Az intermodális árufuvarozás ösztönzése érdekében, tehát amikor két vagy több szállítási mód összekapcsolásával, de szabványos rakományegységgel (például konténerszállító pótkocsival) fuvaroznak, a teherautók, a pótkocsik és a félpótkocsik nagyobb tömeget szállíthatnak majd. Az extra magasság pedig meg fogja könnyíteni a magas falú (High Cube, HC) konténerek szabványos járművekkel történő szállítását is.

Karbonlábnyomok összehasonlítása

Az Európai Bizottság közös módszertani megközelítést javasol a vállalatoknak az üvegházhatású gázok kibocsátásának kiszámolásához, feltéve, ha úgy döntenek, hogy közzéteszik ezt az információt, vagy ha szerződéses okokból kell megosztani. A javasolt módszertan a nemrégiben elfogadott ISO/CEN szabványt veszi alapjául, amely a személy- és áruszállítási láncok működéséből származó üvegházhatású gázok kibocsátásának számszerűsítésére és jelentésére vonatkozik. A háztól házig számított kibocsátásra vonatkozó megbízható adatok az üzemeltetőknek lehetővé teszik, hogy összehasonlítsák szolgáltatásaikat, a fogyasztók pedig tájékozottan dönthetnek a szállítási lehetőségekről.
Következő lépésként az Európai Parlament és az Európai Tanács a megszokott jogalkotási eljárás keretében vizsgálja majd meg a javaslatokat.

zöldítő árufuvarozás

Alap a Fit for 55

Az árufuvarozás az Európai Unió egységes piacának gerince. Funkciójánál fogva garantálja a bevásárlóközpontok, gyárak és gyógyszertárak raktárkészlet-ellátottságát, és lehetővé teszi az európai vállalatoknak, hogy a kontinensen és azon is túl értékesíthessék termékeiket. Az árufuvarozási ágazat 2020-ban körülbelül hatmillió embert foglalkoztatott az EU-ban.
Mindazonáltal az áruszállítás felel a közlekedés szén-dioxid-kibocsátásának több mint harminc százalékáért. Az unió gazdasága folyamatosan növekszik: a teherszállítás 2030-ra várhatóan körülbelül 25, 2050-re pedig ötven százalékkal fog nőni, ezzel párhuzamosan pedig a kibocsátás is emelkedik, hacsak nem vezetnek be intézkedéseket a dekarbonizáció érdekében.
A mobilitás és a közlekedés fenntarthatóbbá tételére irányuló, szélesebb körű erőfeszítés része a mostani javaslatcsomag. Ez alapvetően a korábbi, „Fit for 55” csomag kulcsfontosságú elemeiből származik, többek között a töltő- és üzemanyagtöltő állomásokat, valamint a fenntartható üzemanyagok légi és tengeri közlekedésben történő alkalmazását célozza.

Irányelvek felülvizsgálata

A javaslatok kiegészítéseként a bizottság hamarosan felülvizsgálja a kombinált fuvarozásról szóló irányelvet. Az intermodális fuvarozás versenyképesebbé tétele érdekében fontolóra veszi számos szabályozási, működési és gazdasági intézkedés lehetőségét. A csomag kiegészíti a Bizottságnak a transzeurópai közlekedési hálózattal (TEN-T) kapcsolatos politikájának frissítésére irányuló javaslatát azáltal, hogy ösztönzőket és követelményeket tartalmaz az infrastruktúra fejlesztése érdekében, valamint azzal, hogy a különböző szállítási módokat jobban integrálja egy multimodális rendszerbe. A digitális technológiák is hozzájárulnak a hatékonyság növeléséhez, beleértve az európai vasúti forgalomirányítási rendszert (ERTMS), a digitális automata kapcsolószerkezetet (DAC), az elektronikus áruszállítási információkról szóló rendeletet, valamint az úgynevezett európai egyablakos tengerügyi ügyintézési környezetet.
Az áruszállítás zöldítése a Fenntartható és Intelligens Mobilitási Stratégia negyedik zászlóshajója; a stratégia a közlekedési kibocsátást 2050-ig kilencven százalékkal csökkenteni célzó ütemterv, az európai Zöld Megállapodás értelmében. A stratégia több mérföldköve is előírja, hogyan kell környezetbarátabbá tenni a teherszállítást: 2050-re meg kell kétszerezni a vasúti teherforgalom mennyiségét, valamint el kell érni az új nehéz-tehergépjárművek emissziómentességét is, a kibocsátásmentes óceánjáró hajóknak pedig már 2030-ra piackésznek kell lenniük.

Ezek is érdekelhetik

A cél az egységes európai hálózat

A vonatok még nem, a tárgyalások már nagy sebességre kapcsoltak az EU-ban. Az Európai Bizottság, Parlament és Tanács is elszánt, hogy még a nyári európai...

Katasztrófa lenne a vasútnak a megakamionok megjelenése a hazai közutakon

Tanulmány bizonyítja, hogy a nagyobb közúti szerelvények európai engedélyezése nem zöldítés, sőt! A részletszabályok még nem dőltek el, az EU-s irányelv alakításában most kell hallatniuk...

Tizedével olcsóbb lesz a kombinált áruszállítás az EU-ban

Átírják a szabályokat, hogy a vasúti és közúti kombinált szállítási mód nagyobb szerepet kapjon. Az Európai Bizottság (EB) az intermodális áruszállítás fenntarthatóságának és versenyképességének fokozását...

Nem nő a vasút részaránya az európai áruszállításban

Nem látni a jelét a zöld átállásnak az európai áruszállítási piacon, nem tud a vasút forgalmat átcsábítani a közútról a sínekre. Nem sok eredményük van...

A DAC-bevezetésre is lesz támogatás Csehországban

A DAC-bevezetésre is lesz támogatás Csehországban. Az Európai Bizottság újraindítja a cseh vasúthálózat átjárhatóságát támogató programot.

Gyorsabb jogszabályalkotásra sürgetik a Bizottságot a vasúti érdekképviseletek

Az Európai Bizottság intézkedéseket javasolt a teherszállítás hatékonyabbá és fenntarthatóbbá tételére. A vasúti szakmai szervezetek gyors jogszabályalkotást kérnek a testülettől.

Legfrissebb híreink

Most kell lépni, hogy 2028 után legyen végre több uniós forrás a vasútra!

Hiába a zöld átállás tervezete, az előző hétéves ciklusban csökkent a közlekedés uniós finanszírozása.

Bevált a tarifareform a MÁV-VOLÁN-csoportnál

Márciusban rekordszámú, 932 ezer ország- és vármegyebérletet, valamint napijegyet váltottak az utasok.

V0 nélkül megborulhat az egész gazdaság

Az iparfejlesztés, a kombinált fuvarozás négy-öt éven belüli megduplázódása az infrastruktúra mielőbbi fejlesztését követelik.

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Havonta megjelenő hírlevelünkből értesülhet a vasúti világ híreiről. Íratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre!
Email címének megadásával Ön hozzájárul, hogy a Magyar Vasút szerkesztősége személyes adatait hírlevélküldés céljából kezelje az Adatvédelmi Szabályzatnak megfelelően.

Magyar Vasut Meetup

További cikkek a szerzőtől

Bevált a tarifareform a MÁV-VOLÁN-csoportnál

Márciusban rekordszámú, 932 ezer ország- és vármegyebérletet, valamint napijegyet váltottak az utasok.

V0 nélkül megborulhat az egész gazdaság

Az iparfejlesztés, a kombinált fuvarozás négy-öt éven belüli megduplázódása az infrastruktúra mielőbbi fejlesztését követelik.

Új európai vasúti közlekedési folyosók jönnek létre

A kilenc kijelölt folyosóból öt Magyarország területét is érinti.

A rovat további cikkei

Új európai vasúti közlekedési folyosók jönnek létre

A kilenc kijelölt folyosóból öt Magyarország területét is érinti.

Közel hatmilliárd forintos fejlesztési programmal növeli gyártási kapacitásait az Alstom

A fejlesztési program eredményeként 40 százalékkal tervezi növelni gyártási kapacitásait a mátranováki forgóvázkeret-gyártó telephelyén.

Sínen van az új EU-s kapacitáselosztási rendelet

Első olvasatban elfogadták az új Európai Uniós kapacitáselosztási rendelettervezettel kapcsolatos tárgyalási álláspontot.