fbpx
2024. március 5. kedd

2023-ban tovább romlott a magyar vonatok menetrendszerűsége

Az InterCity vonatok közül tízből négy tudott csak öt percnél kevesebb késsel célba érni, minden ötödik negyedóránál is hosszabb várakozásra kényszerült.

A vasúti késések a személyszállítás egyik legfontosabb minőségi mutatói, hiszen a kiszámíthatóság sok utast tud a kötöttpályás közlekedésnek megnyerni. Különösen felértékelődik a vasúti pontosság, amikor a közúti közlekedésben egyre több a torlódás és hiába az egyre fejlettebb útvonaltervező alkalmazások, ma már nehéz előre megbecsülni, mennyi időbe telik majd ténylegesen két település között személyautóval eljutni.

2023-ban azonban nem sikerült javítani a magyar vasút eredményét a pontosság terén. A MÁV-Start Zrt. havi szinten közzétett adatai 2016-tól érhetők el, és ezek alapján a tavalyi volt a legpontatlanabb.

Az alábbi ábrán látható, hogy a legalább öt perc késéssel közlekedő vonatok aránya az országos felárás, tehát az InterCity forgalomban volt a  legnagyobb. A öt perc azt jelenti, hogy 5 perc 59 másodpercnél kisebb a késés, tehát nem éri még el a 6 percet.

- Hirdetés -

Az IC-késések megugrásának egyik fő oka lehet, hogy elmaradt a korábban tervezett IC-flotta- és villamosmozdony-beszerzés, a személykocsik átlagéletkora 40 év felett jár. Ilyen műszaki adottságok mellett pedig igen nagy kihívás a közlekedés magas színvonalú biztosítása. Ezt a helyzetet javítja, hogy 2023 év év végére 15 darab Siemens Taurus mozdonnyal bővült a MÁV-Start mozdonyflottája.

Azonban nem csak a szerelvények, a pályahálózat színvonala sem megfelelő. Ráadásul a legnagyobb távolsági személyforgalmat bonyolító 1-es vonalon heteken át vagy lassújellel, vagy a felújítás miatti késesekkel is számolni kellett a Biatorbágy és Szárliget közötti rekonstrukció miatt.

Nemcsak az IC-knél nőtt a késések aránya, hanem minden más vonatkategóriában is. Az elővárosi forgalom alapvetően a fővárosra koncentrálódik, és itt ma már néhány kivételtől eltekintve – különösen a még nem villamosított lajosmizsei vonal – modern motorvonatok közlekednek. A Stadler Flirt és Kiss szerelvényeinél nem lehet a rendelkezésre állás akadály, a késések inkább a pályaállapotok és a forgalmi viszonyok miatt jelentkeznek.

A 2023-as elővárosi átlagosan 89,4 százalékos menetrendszerűség a 2019-es szintnek felel meg, és az elmúlt évek javulása után hozott visszaesést. De összességében az elővárosi vonatok menetrendszerűsége így sem változott sokat, továbbra is a legmagasabb. A regionális és országos forgalomban 2020 után állt be gyors csökkenés a pontosságban, és egyelőre nem látni jelét trendfordulónak.

Szaporodó hosszú késések

A 15 percet meghaladó, hosszabb késések terén nem látni igazán jelentős elmozdulást. Átlagolva a négy vonatkategória eredményét az adódik, hogy az elmúlt 8 évben volt ebben az összevetésben is a legtöbb késés. De a tavalyi 7,7 százalékos arány nem sokkal rosszabb, mint a 2018-as 7 százalék.

Ebben a megbontásban is az elővárosi vonatok a legpontosabbak, és az IC-knél van a legtöbb probléma. 2023-ban az IC-k 18,7 százalék 15 percnél is többet késett, ráadásul ez a mutató igen gyorsan romlott 2022-höz képest.

Egyre több utas és vonat

A pontosság romlására kihatással lehetett, hogy egy év alatt több mint negyedével nőtt a MÁV-START utasforgalma, míg 2022-ben 140 millióan, addig tavaly már 178 millióra választották a belföldi vonatokat.

Az utasforgalom élénkülése, valamint a pontosság szempontjából az sem elhanyagolható tényező, hogy minden eddiginél több járatot állított forgalomba a MÁV-START: tavaly már 1,2 millió vonat közlekedett, 130 ezerrel növelve a járatok számát 2019-hez képest, és 50 ezerrel 2022-höz viszonyítva.

A MÁV-Startnál az éves átlagos pontossági mutató, azaz a menetrendszerűség vasútvonalanként eltérő, de jellemzően 85-95 százalék körül alakul, azaz 100 vonatból 85-95 pontos.

A késések kialakulásában a sebességkorlátozásoknak jelentős szerepe van. A lassújelek, azaz a vasúti sebességkorlátozások egyik célja az utasbiztonság. Ahol forrás és/vagy kapacitás hiányában belátható időben belül nem tudják a szükséges infrastruktúrafejlesztéseket végrehajtani, kénytelenek csökkenteni a sebességet, hogy a vasút továbbra is az ország legbiztonságosabb közlekedési módja maradhasson.

A MÁVVOLÁN-csoportnál abban bízunk, hogy a kormány által tervezett 10 éves vasútfejlesztési terv várhatóan már idén kezdődő végrehajtásával a magyar pályahálózat fokozatosan megújulhat, és hamarosan mindenütt a technikailag lehetséges legnagyobb sebességgel és a lehető legkedvezőbb menetidőkkel közlekedhetünk. Utas és vasutas érdeke ebben ugyanaz

– válaszolta a Magyar Vasútnak a MÁV.

Nyitóképünkön egy IC Szolnokon (fotó: Farkas Norbert).

Ezek is érdekelhetik

Olcsóbb lesz az utazás Szeged és Szabadka között

Március 1-jétől a nemzetközi jegyek és a bérletek is olcsóbbak lesznek.

Csökkenő pontosság: közös pont a svéd és a magyar vasútban

A skandináv országban tavaly késtek a vonatok a legtöbbet 2010 óta. Az adatokat torzítja egy egyszeri, kirívó eset. 

Kisokos a helyközi közlekedés új tarifarendszeréről

Március 1-jén lép életbe a magyar helyközi közlekedés új tarifarendszere.

Hároméves a MÁV-START CO2-számlálója

A MÁV-START 2021. február 17. óta működteti a CO2-számlálót. A vasúttársaság azzal a céllal indította el a kezdeményezést, hogy tudatosítsa, a közlekedési mód választásával is jelentősen csökkenthető a légkörbe kerülő károsanyag mennyisége.

Digitális, okos, kényelmes

Az okosjegy, a prémiumszolgáltatás és az online jegyváltás népszerűsége is nőtt a MÁV-START-nál. A MÁV-START belföldi és nemzetközi vonatait tavaly rekordszámú, mintegy 181 millió utazáshoz...

Az országbérlet hozott gyógyulást a járványra

Tavaly rekordokat döntött a közösségi közlekedés. A MÁV–Volán-csoport járatain 2023-ban 837 millió utazás történt. Ez 118 millióval több, mint 2022-ben, ami azt mutatja, hogy a...

Legfrissebb híreink

Elindult a Magyar Vasút Podcast csatorna!

Beszélgetőpartnereink:
Dr. Mosóczi László vezérigazgató, MÁV-START Zrt. vezérigazgató, VOLÁNBUSZ Zrt.
Dr. Kormányos László műszaki és üzemeltetési vezérigazgató-helyettes, MÁV-START Zrt.
Hegyi Zsolt szolgáltatásfejlesztési és értékesítési vezérigazgató-helyettes, MÁV-START Zrt.
Kruchina Vince általános vezérigazgató-helyettes ,VOLÁNBUSZ Zrt.

Felújítják a Madrid-Sevilla nagysebességű vasútvonalat

Több 700 millió euróból újítják meg az első spanyol nagysebességű vasútvonal komplett infrastruktúráját.

MV Körkérdés: csendes vasútvonalak

Akik válaszolnak:
Németh Réka forgalmi és üzemviteli főigazgató, MÁV Zrt.
Dr. Katona László vezérigazgató, MMV Magyar Magánvasút Zrt.
Hegedűs Zsolt teherkocsi üzembentartás vezető, Rail Cargo Hungaria Zrt.

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Havonta megjelenő hírlevelünkből értesülhet a vasúti világ híreiről. Íratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre!
Email címének megadásával Ön hozzájárul, hogy a Magyar Vasút szerkesztősége személyes adatait hírlevélküldés céljából kezelje az Adatvédelmi Szabályzatnak megfelelően.

Magyar Vasut Meetup

További cikkek a szerzőtől

Az Egyesült Királyság a legbiztonságosabb, Magyarország a középmezőnyben

Az elmúlt években megnőtt a vasúti balesetek és siklások száma Magyarországon. Európai összevetésben azonban még így is a középmezőnybe tartozik hazánk.

Hat százalékkal csökkent tavaly a vasúti áruszállítás teljesítménye

2023 utolsó negyedévében öt százalékkal esett vissza a megelőző év azonos időszakához képest.

Elmaradt a vasúti fordulat az európai kohéziós politikában

Továbbra is több forrást biztosít az EU a közúti fejlesztésekre, mint a vasútiakra a 2021-2027 közötti tagállami fejlesztési tervek elemzése alapján. A 2021-2027 között elkölteni...

A rovat további cikkei

Felújítják a Madrid-Sevilla nagysebességű vasútvonalat

Több 700 millió euróból újítják meg az első spanyol nagysebességű vasútvonal komplett infrastruktúráját.

MV Körkérdés: csendes vasútvonalak

Akik válaszolnak:
Németh Réka forgalmi és üzemviteli főigazgató, MÁV Zrt.
Dr. Katona László vezérigazgató, MMV Magyar Magánvasút Zrt.
Hegedűs Zsolt teherkocsi üzembentartás vezető, Rail Cargo Hungaria Zrt.

Az Egyesült Királyság a legbiztonságosabb, Magyarország a középmezőnyben

Az elmúlt években megnőtt a vasúti balesetek és siklások száma Magyarországon. Európai összevetésben azonban még így is a középmezőnybe tartozik hazánk.
$('.slider').slick({ infinite: true, dots: true, arrows: false, autoplay: true, autoplaySpeed: 3000, fade: true, fadeSpeed: 1000 });