fbpx
2024. március 1. péntek

Magánvasutak is üzemeltethetnének mellékvonalakat

Ha egy-egy régió vasútvonalait meghirdetnék, rugalmas magáncégek eredményesebben tudnának szolgáltatni.

Azon a tíz mellékvonalon, ahol most leállították a személyszállító vonatokat – kevés kivételtől eltekintve – már évekkel ezelőtt megtehették volna ezt a lépést, legalább több kapacitás marad a teherszállításra, ahol folyik ilyesmi – mondta a Magyar Vasútnak Szigeti András, a Continental Railway Solution (CRS) Kft. ügyvezetője. Hozzátette, azt azonban nagyon is el tudná képzelni, hogy egy-egy régió több, egymáshoz kapcsolódó vonalán magánvasutak vegyék át a közszolgáltatást akár az államtól közvetlenül, akár a MÁV-Start alvállalkozójaként.

Az augusztus 1-jén vonatok nélkül maradt vonalak mára már tényleg reménytelen helyzetbe jutottak. Szerintem a komlói az egyetlen, ahol érdemes lenne fenntartani a mindennapos közszolgáltatást. Mindez azonban nem jelenti azt, hogy ne lehetne értelmesen kialakított keretek között, akár a miénkhez hasonló magánvasutakra bízni egy-egy régió mellékvonalait. Biztos vagyok benne, hogy a vállalkozó vasutak rugalmasabban, a helyi igényekre jobban figyelve tudnának szolgáltatni

– mondta.

- Hirdetés -

Szigeti szerint se a személyzet, se a járművek beszerzése nem lenne gond: „Minden ellenkező híresztelés ellenére bármikor lehetne akár új dízel motorvonatokat vásárolni, de persze a még jó minőségű használt járművek is megoldást jelentenének”. A CRS vezetője biztos abban, hogy a magánvasutak vonalcsoportonként – kisebb méretükből adódóan – lényegesen jobb szolgáltatást adhatnának, mint a MÁV-Start jelenlegi mellékvonali szolgáltatása.

Szigeti András két konkrét példát is hozott. Az egyik fiktív esetben Balassagyarmat lenne a központ; telephelyre természetesen szükség van a járművek tárolásához, javításához, üzemeltetéséhez. Ide három irányból futnak be a vonalak. A Vácra (75-ös számú), és az Aszódra menő (78-as) vonalak perspektívikusak, a MÁV természetesen szerződésben szorosan rögzített módon lenne köteles megfelelő állapotban tartani a pályát. Sőt, a járművek életciklusához igazodva mondjuk 7 évig tartó (15 évre hosszabbítható) periódus előtt megfelelő helyre lenne érdemes áthelyezni számos megállóhelyet, mivel a 78-as vonal „alsó” szakaszán például szinte mindegyik távol esik a településektől.

Egy ilyen konstrukcióban a szolgáltató már vállalhatná azt is, hogy a Balassagyarmat és Ipolytarnóc közötti, most felhagyott szakaszon is közlekedtetné a vonatokat hétvégén, hiszen Szécsény, Ipolytarnóc meg általában a kerékpáros és gyalogos turizmus kellő forgalmat tudna biztosítani

– mondta a CRS ügyvezetője.

A másik elképzelt példa a Debrecen–Füzesabony vonal lehetne kiegészítve Eger és Szilvásvárad, illetve Nagykereki felé. Szigeti szerint itt is lenne perspektíva a Tiszafüred–Karcag vonal újjáélesztésében hétvégi forgalommal, a Tisza-tó, Berekfürdő, a kerékpáros turizmus itt is generálna forgalmat.

A brit és magyar magánszemélyek tulajdonában lévő Continental Railway Solution az árufuvarozás mellett ma is részt vesz a személyszállításban, igaz, nem a közszolgáltatásban, hanem az idegenforgalomban. Vasúti luxusutakat szerveznek. Ezen kívül a CRS a magyarországi partenere a cseh RegioJetnek, amely Budapestről Bécsen keresztül Prágába üzemeltet vonatokat 2020 óta piaci alapon, állami árkiegészítés nélkül. Magyarországon a CRS adja a személyzetet.

Nyitóképünkön a karcagi Bz Tiszafüreden (a szerző fotója).

Ezek is érdekelhetik

Miért drága az olcsó bérlet?

Ekés András mobilitási szakértő, a Mobilissimus ügyvezetője és a FAIRTIQ kelet-közép-európai képviselőjének írása a részletszabályozást még nem ismerve járja körül az olcsó árazásban rejlő lehetőségeket és kockázatokat, nem csak a közlekedés területéről.

Megkezdődtek az új állomási liftek építési munkálatai Tatabányán

A MÁV akadálymentesítést célzó projektjének keretében a tatabányai állomáson három új lift épül, mintegy 1 milliárd forintból.

Csökkenő pontosság: közös pont a svéd és a magyar vasútban

A skandináv országban tavaly késtek a vonatok a legtöbbet 2010 óta. Az adatokat torzítja egy egyszeri, kirívó eset. 

Kisokos a helyközi közlekedés új tarifarendszeréről

Március 1-jén lép életbe a magyar helyközi közlekedés új tarifarendszere.

Hároméves a MÁV-START CO2-számlálója

A MÁV-START 2021. február 17. óta működteti a CO2-számlálót. A vasúttársaság azzal a céllal indította el a kezdeményezést, hogy tudatosítsa, a közlekedési mód választásával is jelentősen csökkenthető a légkörbe kerülő károsanyag mennyisége.

2023-ban tovább romlott a magyar vonatok menetrendszerűsége

Az InterCity vonatok közül tízből négy tudott csak öt percnél kevesebb késsel célba érni, minden ötödik negyedóránál is hosszabb várakozásra kényszerült. A vasúti késések a...

Legfrissebb híreink

Felújítják a Madrid-Sevilla nagysebességű vasútvonalat

Több 700 millió euróból újítják meg az első spanyol nagysebességű vasútvonal komplett infrastruktúráját.

MV Körkérdés: csendes vasútvonalak

Online szerkesztőségünk egy körkérdés formájában új rovattal jelentkezik: a vasúti ágazatban tevékenykedő szakembereket kérdezünk meg egy-egy aktuális témában, akik röviden véleményt nyilvánítanak arról. Elsőként a csendes vasútvonalakkal kapcsolatban kérdeztünk három szakembert.

Az Egyesült Királyság a legbiztonságosabb, Magyarország a középmezőnyben

Az elmúlt években megnőtt a vasúti balesetek és siklások száma Magyarországon. Európai összevetésben azonban még így is a középmezőnybe tartozik hazánk.

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Havonta megjelenő hírlevelünkből értesülhet a vasúti világ híreiről. Íratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre!
Email címének megadásával Ön hozzájárul, hogy a Magyar Vasút szerkesztősége személyes adatait hírlevélküldés céljából kezelje az Adatvédelmi Szabályzatnak megfelelően.

Magyar Vasut Meetup

További cikkek a szerzőtől

A közszolgáltatási piacon 2034-től lehet verseny

A MÁV-val és a GYSEV-vel megkötötték a szerződéseket, a buszközlekedésre márciusban jön a pályázat. A tervek szerint idén márciusban írják ki a tendert Magyarország teljes...

Több mint negyedmillió éjszakai utas a MÁV-START-nál

Budapest Béccsel versenyez a legtöbb éjszakai járattal érintett csomópont címéért. Európában néhány éve megfordult a trend, elsősorban az osztrák államvasút befektetése nyomán növekszik a hálókocsis,...

Violeta Bulc és a Dán Államvasutak kapták a vasúti Oscar-díjat

Az Európai Vasúti Díjat a CER és az UNIFE ítélte oda az Európai Bizottság korábbi közlekedési biztosának, illetve a DSB-nek. Az Európai Vasúti Díjat már...

A rovat további cikkei

MV Körkérdés: csendes vasútvonalak

Online szerkesztőségünk egy körkérdés formájában új rovattal jelentkezik: a vasúti ágazatban tevékenykedő szakembereket kérdezünk meg egy-egy aktuális témában, akik röviden véleményt nyilvánítanak arról. Elsőként a csendes vasútvonalakkal kapcsolatban kérdeztünk három szakembert.

Az Egyesült Királyság a legbiztonságosabb, Magyarország a középmezőnyben

Az elmúlt években megnőtt a vasúti balesetek és siklások száma Magyarországon. Európai összevetésben azonban még így is a középmezőnybe tartozik hazánk.

Olcsóbb lesz az utazás Szeged és Szabadka között

Március 1-jétől a nemzetközi jegyek és a bérletek is olcsóbbak lesznek.
$('.slider').slick({ infinite: true, dots: true, arrows: false, autoplay: true, autoplaySpeed: 3000, fade: true, fadeSpeed: 1000 });