fbpx
2024. július 23. kedd
spot_img

Egész Eurázsiát kiszolgálná a kínai menetjegy-rendszer

Keleti irányból egyesítené Európa és Ázsia nemzetközi vasúti menetjegyértékesítését egy kínai foglalási rendszer. Európában jelenleg nincs egységes megoldás az országok közötti utazások online megvásárlására.

Másodpercenként 1500 jegyet tud kiállítani az új, kínai fejlesztésű vasúti applikáció, ami a tervek szerint több mint 140 ország alkalmazásait egyesíti majd, de szolgáltatását elsősorban az Egy Övezet, Egy Út (Belt and Road Initiative) tagországai számára kínálja – tette közzé a  South China Morning Post. Az első ország, amely csatlakozott a platformhoz Laosz, de várhatóan hamarosan Mongólia, Oroszország és Vietnám utazói is használhatják.

- Hirdetés -

KOMMENTÁRUNK

Európában sokan fogadják majd gyanakodva a kínai vonatjegy-alkalmazást, mások talán megmosolyogják. Való igaz, a jelenlegi világpolitikai helyzet nem kedvez az egész eurázsiai térséget lefedő értékesítési rendszer bevezetésének, de a gondolat nagyon is aktuális. Mert lehet-e Európa, sőt az unió államai között a nemzetközi távolsági vonatokra egységes értékesítési platformon jegyet vásárolni? Egy-egy ország állami vasúttársasága számos két- és többoldalú megállapodás alapján, bonyolult és nehezen áttekinthető kedvezmény-rendszer szerint bocsátja ki a jegyeit. Messze vagyunk attól, hogy Lisszabontól Tallinig, Rotterdamtól Nápolyig néhány kattintással megvegyük a jegyünket, hálófülkénket. 

És ez még csak Európa. Ha a háború véget ér, ismét megindulnak az utazók Nyugatról a Távol-Keletre és vissza, és nem csak repülőn, hanem vonaton, netán nagy sebességű járatokon is. És keletről vagy nyugatról, esetleg délről érkezik majd egy szereplő, amely egyetlen rendszerben kínálja ezeknek a jegyeknek az értékesítését. Látható, hogy Kínát nem éri felkészületlenül a feladat.

Ezek is érdekelhetik

Az EU közlekedési miniszterei megállapodtak a kapacitás-elosztási rendelettervezetről

A június 18-ai közlekedési miniszteri tanács elfogadta az általános megközelítést a kapacitás-elosztási rendelettervezettel kapcsolatban.

Elmaradt a vasúti fordulat az európai kohéziós politikában

Továbbra is több forrást biztosít az EU a közúti fejlesztésekre, mint a vasútiakra a 2021-2027 közötti tagállami fejlesztési tervek elemzése alapján. A 2021-2027 között elkölteni...

Európa régiós vezetői több árut terelnének vasútra

Ha meg akarjuk fékezni, majd csökkenteni az áruszállítási ágazat károsanyag-kibocsátásának növekedését, sokkal nagyobb szerepet kell adni a vasútnak. A közlekedés, különösen a közúti közlekedés hátrányai...

Felülvizsgálják az állami támogatások szabályozását az EU-ban

A CER-workshopon a vasutak megismerhették egymás gyakorlatát. Az Európai Vasúti és Pályaműködtető társaságok Közössége (CER) által szervezett műhelymegbeszélés célja volt, hogy az európai vasutak, szervezetek...

Új elnökkel folytatja a HUNGRAIL árufuvarozási bizottsága

Sok a feladat a vasút körül, hiszen egyre messzebb látszanak a 2030-as EU-s célok. A HUNGRAIL Magyar Vasúti Egyesület továbbra is elkötelezetten képviseli a hazai...

Európának több vasút kell, a vasútnak több Európa

A CER sürgeti a közös európai vasútirányítási rendszer kiépítését és az utasok hatékonyabb védelmét. Az Európai Vasuti és Pályahálózat-működtetők Közössége (CER) kedden tartotta 73. közgyűlését,...

Legfrissebb híreink

Meghatározták a vasúti teherszállítás prioritásait a következő öt évre

A CLECAT, az Európai Szállítmányozók Szövetsége meghatározta a vasúti teherszállítás prioritásait a következő öt évre.

Emeletes vonattal a Balatonra

Utazzon emeletes motorvonattal a Balatonra a Jégmadár vagy a Panoráma expresszvonattal!

MÁV-VOLÁN járatokkal a Forma-1 Magyar Nagydíjra!

A MÁV-HÉV, a Volánbusz és a MÁV-START járatai egyszerű és gyors megoldást jelentenek a Hungaroringre érkezőknek a hétvégi eseményre.

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Havonta megjelenő hírlevelünkből értesülhet a vasúti világ híreiről. Íratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre!
Email címének megadásával Ön hozzájárul, hogy a Magyar Vasút szerkesztősége személyes adatait hírlevélküldés céljából kezelje az Adatvédelmi Szabályzatnak megfelelően.

Magyar Vasut Meetup

További cikkek a szerzőtől

Tovább gyorsulnak a vonatok és a vasúti beruházások Kínában

A kínai Guiyang -Guangzhou gyorsvasút 250 kilométer/óráról 300-ra emeli üzemi sebességét. A China Railway országosan 432 milliárd jüant (59,2 milliárd dollárt) fektetett be 2023 első nyolc hónapjában vasútfejlesztésbe, ami 7,2 százalékkal több, mint tavaly.

A vasút valódi nyelve a jelzések rendszere

Továbbra is zajlik az EU és a vasúti szakmai szövetségek között a mozdonyvezetők nyelvtudását előíró szabályozás körüli egyeztetés. Az ALLRAIL és az ERFA szakmai szövetségek konszenzusos javaslatokat terjesztettek elő a közelmúltban. A HUNGRAIL azonban továbbra sem látja megvalósíthatónak, hogy a hazai mozdonyvezetőket B1 szintű angol nyelvtudással lássák el. 

Az idei és a jövő évi juttatásokról tárgyaltak a közlekedési vállalatok és a szakszervezetek

A béremelésről tárgyaltak a MÁV-VOLÁN-csoport és a szakminisztérium képviselői az érdekképviseletekkel.

A rovat további cikkei

Emeletes vonattal a Balatonra

Utazzon emeletes motorvonattal a Balatonra a Jégmadár vagy a Panoráma expresszvonattal!

MÁV-VOLÁN járatokkal a Forma-1 Magyar Nagydíjra!

A MÁV-HÉV, a Volánbusz és a MÁV-START járatai egyszerű és gyors megoldást jelentenek a Hungaroringre érkezőknek a hétvégi eseményre.

Akadályfelismerő rendszert tesztel a Siemens Mobility

A projekt célja egy balesetmegelőzést és vezető nélküli vasúti működést segítő rendszer kifejlesztése.