fbpx
2024. március 1. péntek

A vasútnak is részesülnie kell az energiahatékonysági kötelezettségi rendszer lehetőségeiből!

A HUNGRAIL célja, hogy a vasúti alágazatban is minél jobban kihasználhatók legyenek az energiafogyasztás csökkentése révén elérhető EKR-források. Az egyesület ezért egyeztetett az energiahivatal és a mérnökkamara illetékeseivel. A partnerek a kezdeményezés mellé álltak.

Magyarországon is működik (2021 óta) egy speciális pénzügyi rendszer, az energiahatékonysági kötelezettségi rendszer (EKR), amelynek célja, hogy az ország teljes energiafogyasztása évről évre csökkenjen, és 2030-ban ne haladja meg a 2005-ös 785 PJ (1 petajoule, azaz egymillió gigajoule) értéket. Ez összességében 32,5 százalékos energiahatékonyság-javulást jelentene. Minden villamosenergia-kereskedő vagy egyetemes szolgáltató, minden földgázkereskedő vagy egyetemes szolgáltató és minden közlekedési célú üzemanyagot a felhasználóknak értékesítő cég köteles az általa forgalmazott energiamennyiség évente meghatározott százalékának megfelelő fogyasztáscsökkenést elérni a végfelhasználóknál. A csökkentés kiváltható energiahatékonysági járulék megfizetésével is, amelynek mértéke ötvenezer forint évente 1 GJ-ra vonatkoztatva. Fontos, hogy az energiamegtakarítással kereskedni lehet, vagyis a vállalatok eladhatják az elért fogyasztáscsökkentésüket a kötelezetteknek, amelyek így mentesülnek a járulék arányos részének megfizetésétől.

Ennek a kereskedelemnek azonban az a feltétele, hogy az adott energiatakarékossági intézkedés igazolható módon megfeleljen a jogszabályi előírásoknak. A gyakorlatban ez úgy működik, hogy a Magyar Energetikai és Közműszabályozási Hivatal (MEKH) elnöke rendeletben határozza meg az egyes energiahatékonyság-javító intézkedéseket és a belőlük származó energiamegtakarítás mértékét. Ezt a jegyzéket nevezzük EKR katalógusnak. A katalógusban azonban a közlekedés területéről jelenleg kizárólag közúti megtakarítási módok szerepelnek a kedvezőbb fogyasztású járművek üzembeállításától a kerékpárhasználaton keresztül a sofőrök takarékosabb vezetésre oktatásáig.
A HUNGRAIL szükségesnek tartja, hogy ez megváltozzon. Az egyesület azon dolgozik, hogy elkészítse a vasúti relevanciájú lapokat, és kezdeményezi azok fölvételét az EKR-katalógusba. Első lépésként a HUNGRAIL energiabizottságában fölmérte a tagvállalatok segítségével, hogy milyen energiamegtakarításokkal érdemes foglalkozni.

- Hirdetés -

Ezután háromoldalú egyeztetésen tisztázták a részleteket a MEKH és a Magyar Mérnöki Kamara (MMK) illetékeseivel. A megbeszélés minden tekintetben eredményes volt, a partnerek támogatják, hogy vasúti lapok is bekerüljenek az EKR katalógusba, és ehhez segítséget nyújtanak.
A vasúti területet érintően az intermodális fuvarozásról készült korábban katalóguslap, ennek jelenleg a HUNGRAIL bevonásával zajlik a frissítése. Ez a jogszabályi követelményeknek megfelelően be is mutatja, hogy pontosan hogyan kell számszerűen igazolni, hogy a korábbi, tisztán közutas szállítást fölváltó közút-vasút-közút logikájú fuvar mennyi energiamegtakarítást jelent. A tervek szerint a következő, katalógusba kidolgozandó, majd beillesztendő téma az energiatakarékos mozdonyvezetés lehet egyrészt annak oktatásával, másrészt gyakorlati megvalósításával.
A katalóguslapok közé a több vállalatot is érintő intézkedések beillesztésével javasolt, így a HUNGRAIL elsősorban ezekre fókuszál, ugyanakkor a csupán egy-két vállalatot érintő energiamegtakarító intézkedéseket sem zárja ki az EKR, azokat egyedi audit során, a megfelelő mérések igazolása mellett lehet elfogadtatni az Energiahivatallal.
A HUNGRAIL a vasúti témájú katalóguslapok kidolgozása és EKR-be illesztése mellett az irodai működésre vonatkozó katalóguslapok alkalmazását is ajánlja a tagvállalatai figyelmébe az energiabizottság keretein belül.

Ezek is érdekelhetik

Nem lesz kötelező a MÁV-tól és a GYSEV-től venni a vontatási áramot

A villamos energia önálló beszerzését teszi lehetővé a vasútvállalatok számára egy kormányhatározat. Beszámoltunk a Kormány 1280-as számon a július 17-i Magyar Közlönyben megjelent határozatáról, amely...

Több száz vagonnyi vadonatúj IC-szerelvényt szerzünk be

Mosóczi László nemcsak a MÁV-START vezérigazgatójaként, de miniszteri biztosként és HUNGRAIL-elnökként is válaszolt a Magyar Vasút havilap kérdéseire.

A Prolan mozdonyfogyasztás-mérője sikeres Németországban

Az elfogyasztott villamosenergia pontos mérése nem csak a takarékosságot szolgálja.

A tudatos energiagazdálkodók terepe lesz igazán az EKR

Harmadik évébe fordul az Energiahatékonysági Kötelezettségi Rendszer Magyarországon.

A módosított energiabeszerzéssel visszaszerezheti egyik versenyképességi előnyét az árufuvarozási szektor

Az új energiabeszerzési stratégiának köszönhetően a vasúti árufuvarozó vállalatok eredményesebben tudnak egyeztetni a szállítási díjakról.

Legfrissebb híreink

Elindult a Magyar Vasút Podcast csatorna!

Újabb mérföldkőhöz érkezett a Magyar Vasút portfólió: podcast csatornát indítottunk.

Felújítják a Madrid-Sevilla nagysebességű vasútvonalat

Több 700 millió euróból újítják meg az első spanyol nagysebességű vasútvonal komplett infrastruktúráját.

MV Körkérdés: csendes vasútvonalak

Online szerkesztőségünk egy körkérdés formájában új rovattal jelentkezik: a vasúti ágazatban tevékenykedő szakembereket kérdezünk meg egy-egy aktuális témában, akik röviden véleményt nyilvánítanak arról. Elsőként a csendes vasútvonalakkal kapcsolatban kérdeztünk három szakembert.

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Havonta megjelenő hírlevelünkből értesülhet a vasúti világ híreiről. Íratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre!
Email címének megadásával Ön hozzájárul, hogy a Magyar Vasút szerkesztősége személyes adatait hírlevélküldés céljából kezelje az Adatvédelmi Szabályzatnak megfelelően.

Magyar Vasut Meetup

További cikkek a szerzőtől

Elindult a Magyar Vasút Podcast csatorna!

Újabb mérföldkőhöz érkezett a Magyar Vasút portfólió: podcast csatornát indítottunk.

Felújítják a Madrid-Sevilla nagysebességű vasútvonalat

Több 700 millió euróból újítják meg az első spanyol nagysebességű vasútvonal komplett infrastruktúráját.

MV Körkérdés: csendes vasútvonalak

Online szerkesztőségünk egy körkérdés formájában új rovattal jelentkezik: a vasúti ágazatban tevékenykedő szakembereket kérdezünk meg egy-egy aktuális témában, akik röviden véleményt nyilvánítanak arról. Elsőként a csendes vasútvonalakkal kapcsolatban kérdeztünk három szakembert.

A rovat további cikkei

Elmaradt a vasúti fordulat az európai kohéziós politikában

Továbbra is több forrást biztosít az EU a közúti fejlesztésekre, mint a vasútiakra a 2021-2027 közötti tagállami fejlesztési tervek elemzése alapján. A 2021-2027 között elkölteni...

Hatékony működést tesznek lehetővé a GYSEV digitális beruházásai

A Magyar Vasút Meetup konferenciáján a Győr-Sopron-Ebenfurti Vasút (GYSEV) Zrt. forgalomirányítási és digitalizációs beruházásairól Ikker Tibor, a vállalat pályavasúti igazgatója tartott előadást.

A távoli kapcsoláson kívül milyen szerepe lehet a DAC-nak a digitalizációban?

Bizonyos digitális funkciók már megjelentek a teherszállításban, a rakománymonitoringban és -követésben, de nem dőlt még el, hogy pontosan mire fogjuk használni a digitális automatikus kapcsolót.
$('.slider').slick({ infinite: true, dots: true, arrows: false, autoplay: true, autoplaySpeed: 3000, fade: true, fadeSpeed: 1000 });