fbpx
2024. július 20. szombat
spot_img

Vonatpárok helyett háromszögek

A TX Logistik újító megoldása Magyarországot kétszeresen is érinti: földrajzilag és vasútüzemileg. Ahol nincs meg az intermodális visszfuvar, háromszög alakú román–olasz–német–román fordákat alakítottak ki. A GYSEV hazánkon kívül Romániában is vállalja a vontatást.

Éves átlagban minden érintett térség között összejönnek akkora volumenek, amelyek kétoldalú fordákhoz szükségesek, viszont az egyenletes eloszlás miatt a gyakorlatban ez nehézségekbe ütközött: túlságosan is jellemzővé vált a visszfuvar hiánya. Az egyirányú forgalmak kombinációja a gördülőanyag jobb kihasználását eredményezheti hosszabb távon, a szállítóipari ügyfelek így jobban kezelhetik a párhuzamosság hiányát az oda-vissza szállítandó terheknél.

A német fuvaroztató és vasúttársaság, a TX Logistik március közepe óta három ilyen egyirányú forgalomból háromszög alakú fordát alkot, jelenleg heti egy alkalommal. A vonat szombatonként a kürtösi Railport Aradról először az olaszországi Veronában levő Terminal Quadrante felé veszi az irányt, megállást beiktatva Hall in Tirol (Ausztria) TSSU-terminálján, ahol főleg a Nyugat-Ausztriába irányuló pótkocsikat szállító vagonokat sorozzák ki. Onnan továbbindul a németországi Duisburg Terminal Logport III felé. Németországból pedig visszatér Kürtösre, ahol péntekre érkezik, tehát az indulástól számított hetedik napon.
A Gruppo FS Italiane államvasúti csoporthoz tartozó Mercitalia Logistics német székhelyű nemzetközi leányvállalata elsősorban három ügyfelet szolgál ki a vonatrendszerrel, két nagy román fuvaroztatót és egy neves német–olasz szállítmányozót. A TX Logistik a duisburgi terminál és csatlakozó logisztikai központ három tulajdonosának egyike.
A mintegy négyezer kilométer hosszúságú viszonylaton a GYSEV Cargo hagyományos trakciós partnerként vállalja a magyarországi és romániai vontatást, ezenkívül pedig saját kapacitással dolgozik a német–olasz vasútlogisztikai társaság.

- Hirdetés -

A német szaksajtó tervekre vonatkozó kérdéseire a TX Logistik kifejtette:

április 18-tól heti két indulásra térnek át, de várhatóan már június elejétől heti három indulással számítanak az új üzemi megoldás szerint. Továbbá a tapasztalatok felhasználásával megvizsgálják annak lehetőségét, hogy máshol Európában úgyszintén hasonló, összetett fordákat alakítsanak ki. A felek kommunikációja szerint a vonatrendszer egyúttal az első közvetlen román–olasz intermodális kapcsolat. Eddig csak átrakodással működött az üzlet.

Ezek is érdekelhetik

Csendben felbuzgó intermodalitás

    A MÁV tömeges kerékpártároló-telepítésbe kezdett a mellékvonalakon. Az utóbbi évtizedben folyamatos téma volt az intermodalitás a személyszállításban (is), a közlekedési ágak összehangolása, közös állomások kialakítása....

Legfrissebb híreink

Meghatározták a vasúti teherszállítás prioritásait a következő öt évre

A CLECAT, az Európai Szállítmányozók Szövetsége meghatározta a vasúti teherszállítás prioritásait a következő öt évre.

Emeletes vonattal a Balatonra

Utazzon emeletes motorvonattal a Balatonra a Jégmadár vagy a Panoráma expresszvonattal!

MÁV-VOLÁN járatokkal a Forma-1 Magyar Nagydíjra!

A MÁV-HÉV, a Volánbusz és a MÁV-START járatai egyszerű és gyors megoldást jelentenek a Hungaroringre érkezőknek a hétvégi eseményre.

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Havonta megjelenő hírlevelünkből értesülhet a vasúti világ híreiről. Íratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre!
Email címének megadásával Ön hozzájárul, hogy a Magyar Vasút szerkesztősége személyes adatait hírlevélküldés céljából kezelje az Adatvédelmi Szabályzatnak megfelelően.

Magyar Vasut Meetup

További cikkek a szerzőtől

Konzerválás: cseh szárnyvonalból húspástétom?

Hasonló gondokkal küszködnek a Monarchia utódállamai. A prágai közlekedéspolitika különleges kifejezésnek ad értelmet a gyér kihasználtságú vonalak fenntartásból való kivonásakor.

Külföldi munkavállalók lehetséges integrációja az egyes vasútvállalatoknál

A vasúti HR-terület drasztikus kihívás előtt áll. Évről évre szeretnénk hinni, legfeljebb megközelítjük a hullámvölgyet, többek közt a mozdonyvezetők létszáma tekintetében. Ám egyre inkább azzal szembesülünk, hogy három, legfeljebb négy éven belül eljön a neheze: a tömeges nyugdíjba vonulás. Máshol hasonló folyamatok zajlanak, árnyalatnyi különbségekkel. Betekintés a német helyzetbe.

Németország: a D-Ticket első száz napja

A német országos bérletről összegyűjtötték az első benyomásokat. Közbenső mérleg, következtetések. És a leendő tervek?

A rovat további cikkei

Emeletes vonattal a Balatonra

Utazzon emeletes motorvonattal a Balatonra a Jégmadár vagy a Panoráma expresszvonattal!

MÁV-VOLÁN járatokkal a Forma-1 Magyar Nagydíjra!

A MÁV-HÉV, a Volánbusz és a MÁV-START járatai egyszerű és gyors megoldást jelentenek a Hungaroringre érkezőknek a hétvégi eseményre.

Akadályfelismerő rendszert tesztel a Siemens Mobility

A projekt célja egy balesetmegelőzést és vezető nélküli vasúti működést segítő rendszer kifejlesztése.