fbpx
2024. július 23. kedd
spot_img

Medgyesegyháza vasútállomása újragondolva

Egy ACSEV-épület végre teljes felújítást kapott.

A délkelet-magyarországi Aradi és Csanádi Egyesült Vasutak (ACSEV) azon kevés társaság közé tartozott, amely nem csak megépítette, hanem üzemeltette is a helyi érdekű vasútvonalait. Nem is akárhogyan: ennél a társaságnál jelentek meg először a motorvonatok, amelyek gazdaságosabb üzemet tettek lehetővé a gőzmozdonyos vontatáshoz képest. Épületek terén szintén meglehetősen innovatívak voltak az aradiak, az áruraktáraik például már kezdettől fogva vasbeton-szerkezetek voltak, melyeket a kor nagy tartószerkezet-tervezője, Zielinski Szilárd tervezett. A felvételi épületek is jócskán kilógtak a sorból, a határozott megjelenésű, egyszerű MÁV-típusházakkal szemben nagyobb alapterületű, de jellemzően földszintes házakat emeltek, amelyeken bőségesen alkalmaztak díszesebbnél díszesebb faszerkezeteket.

Aztán a társasággal elbánt a történelem, Trianon után a hálózat kettészakadt, és egy idő után a vonalaik a MÁV ill. a CFR kezelésébe kerültek. A díszes felvételi épületeik többnyire eredeti állapotukban maradtak meg, ám ez egyúttal azt is jelentette, hogy sok törődést sem kaptak az elmúlt 100 évben, így állapotuk leromlott. De a kivételeket sem tesszük ki az ablakba, gondoljunk csak Makó állomás borzalmasan sikerült „korszerűsítésére”.

- Hirdetés -

Egészen 2023-ig kellett várni, hogy egy ACSEV-épület végre teljes felújítást kapjon. Medgyesegyházán egy közepes méretű, de eredetileg szintén igényes ház épült, amelyet a 60-as évek végén „korszerűsítettek” szocialista szellemben. A teljesen lepusztult, nyolcvan százalékban üres épület végül a magyar falu program keretében kezdhetett új életet. A munka jelentőségét fokozta, hogy Medgyesegyházán az állomás lényegében a városka főterén van, így nemcsak a vasúti szolgáltatás, hanem az egész településkép szempontjából meghatározó épületről van szó.

A korábbi erős átépítés miatt az eredeti architektúra teljes helyreállítása bonyolult és drága lett volna, ezért inkább modern külsőt kapott a ház, amely azonban sokat visszaidéz a kezdeti állapotból.

Az oldalszárnyak elfalazott markáns ikerablakait újra megnyitották, és modern formában ismét visszakerültek az épület négy oromzatára az egykori csúcsdíszek, melyek a település színeiben pompáznak.

Egyebekben viszont teljesen modern az épület, különösen említésre méltó a városoldal fotocellás tolóajtaja, amely finoman szólva sem tipikus szerkezet mellékvonali környezetben.

A belső térben újra megnyílt az évtizedek óta lezárt nagyváró, és a régi lakásmosdó utasvécéként éledt újjá az elhelyezkedése által egyúttal városi nyilvános mosdóként is működve.

A kedvező elhelyezkedés miatt lehet remélni azt is, hogy az egyelőre üres két oldalszárnynak is sikerül majd találni üzleti funkciót.

Az épület környezete új térkőburkolatot kapott, és a korábbi gaztenger, illetve rombadőlt pottyantós vécé helyett nagy kapacitású fedett kerékpártároló létesült. A ház nyugati oldalán lévő nagy fenyőfa ugyan áldozatul esett az építkezésnek, de helyette új fát ültettek egy tágas növénykazettában. Míg eddig a vasútállomás múlta alul a környezetét, mostanra fordított lett a helyzet: a ragyogó épület remekül felhívja a figyelmet, hogy a csatlakozó városi területeken és magántelkeken bőven lenne mit rendberakni.

A magyar falu program

A MÁV 2021 augusztusában kötött támogatási szerződés a Miniszterelnökséggel arról, hogy a magyar falu program keretében 2 milliárd forint vissza nem térítendő kormányzati támogatást használhat fel vasútállomások fejlesztésére.

A MÁV-ban felmérték, hogy a mellékvonali községi, kisvárosi vasúti megállókban, állomásokon milyen szolgáltatásokra van igény a 21. században ahhoz, hogy kulturált körülmények között lehessen várni a vonatot, otthagyni az autót, kerékpárt. Típustervek készültek, ugyanakkor a helyi sajátosságokat is messzemenően figyelembe veszik. Ez azt is jelenti, hogy az elképzelések szerint egyes helyszíneken nem kell megtartani vagy éppen fölépíteni felvételi épületet, a mai igényeknek megfelelő, időjárástól védett beállóra van igény. Ahol viszont felújítják az állomásépületet, például az építészetileg értékes, III. osztályú MÁV-HÉV szabványépületeket, ott igyekeznek funkciót is találni a vasútüzem számára már fölösleges területeknek.

Ezeken a helyszíneken újult meg eddig a vasútállomás:

  • Mád
  • Szany-Rábaszentandrás
  • Zichyújfalu
  • Okány
  • Biharnagybajom
  • Csömödér-Páka
  • Vaja-Rohod
  • Medgyesegyháza

Nyitóképünk Feld Márton felvétele.

Ezek is érdekelhetik

A CER hétvégi csúcstalálkozóján Budapesti Nyilatkozatot fogadtak el

Az esemény kiemelt témájaként a vasútfinanszírozás kritikus kérdéseit vitatták meg a résztvevők.

Tovább romlott a baleseti statisztika a MÁV hálózatán – VIDEÓ!

Az idén 35 baleset történt vasúti átjárókban a KRESZ megszegése vagy figyelmetlenség miatt, ez 6 esettel több, mint az elmúlt év azonos időszakában.

Megújultak a MÁV állomások két balatoni helyszínen is – GALÉRIA

A MÁV Balatonfenyvesen és Balatonszéplak megállóhelyen is megújult állomással várja az utasait.

A balatoni járatokon egyre népszerűbb az Utasellátó

Az elmúlt hónapban közel 10 ezren fogyasztottak ételt, italt a Balaton IC-ken.

Zöld finanszírozási rendszer segíthet a vasúti járműállományon?

A hazai járműállomány fejlesztésére a szándék megvan, de a forrás hozzá igencsak kérdéses. Gyors, de hosszútávú megoldásra van szükség.

Gyermekvasutasokat avattak hétvégén

Szombaton tartották a Gyermekvasúton a 2023/2024. tanévben tanfolyamot elvégző, több mint 150 gyerek avatási ünnepségét.

Legfrissebb híreink

Meghatározták a vasúti teherszállítás prioritásait a következő öt évre

A CLECAT, az Európai Szállítmányozók Szövetsége meghatározta a vasúti teherszállítás prioritásait a következő öt évre.

Emeletes vonattal a Balatonra

Utazzon emeletes motorvonattal a Balatonra a Jégmadár vagy a Panoráma expresszvonattal!

MÁV-VOLÁN járatokkal a Forma-1 Magyar Nagydíjra!

A MÁV-HÉV, a Volánbusz és a MÁV-START járatai egyszerű és gyors megoldást jelentenek a Hungaroringre érkezőknek a hétvégi eseményre.

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Havonta megjelenő hírlevelünkből értesülhet a vasúti világ híreiről. Íratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre!
Email címének megadásával Ön hozzájárul, hogy a Magyar Vasút szerkesztősége személyes adatait hírlevélküldés céljából kezelje az Adatvédelmi Szabályzatnak megfelelően.

Magyar Vasut Meetup

További cikkek a szerzőtől

Meghatározták a vasúti teherszállítás prioritásait a következő öt évre

A CLECAT, az Európai Szállítmányozók Szövetsége meghatározta a vasúti teherszállítás prioritásait a következő öt évre.

Akadályfelismerő rendszert tesztel a Siemens Mobility

A projekt célja egy balesetmegelőzést és vezető nélküli vasúti működést segítő rendszer kifejlesztése.

Ünnepel a vasút: 74. alkalommal tartják a Vasutasnapot

A 74. vasutasnap alkalmából az egész országban ünnepel a vasúti szektor, cikkünkben a MÁV, a GYSEV és a Rail Cargo Hungaria ünnepségeiről adunk összefoglalót.

A rovat további cikkei

Emeletes vonattal a Balatonra

Utazzon emeletes motorvonattal a Balatonra a Jégmadár vagy a Panoráma expresszvonattal!

MÁV-VOLÁN járatokkal a Forma-1 Magyar Nagydíjra!

A MÁV-HÉV, a Volánbusz és a MÁV-START járatai egyszerű és gyors megoldást jelentenek a Hungaroringre érkezőknek a hétvégi eseményre.

Akadályfelismerő rendszert tesztel a Siemens Mobility

A projekt célja egy balesetmegelőzést és vezető nélküli vasúti működést segítő rendszer kifejlesztése.