fbpx
2024. március 5. kedd

Medgyesegyháza vasútállomása újragondolva

Egy ACSEV-épület végre teljes felújítást kapott.

A délkelet-magyarországi Aradi és Csanádi Egyesült Vasutak (ACSEV) azon kevés társaság közé tartozott, amely nem csak megépítette, hanem üzemeltette is a helyi érdekű vasútvonalait. Nem is akárhogyan: ennél a társaságnál jelentek meg először a motorvonatok, amelyek gazdaságosabb üzemet tettek lehetővé a gőzmozdonyos vontatáshoz képest. Épületek terén szintén meglehetősen innovatívak voltak az aradiak, az áruraktáraik például már kezdettől fogva vasbeton-szerkezetek voltak, melyeket a kor nagy tartószerkezet-tervezője, Zielinski Szilárd tervezett. A felvételi épületek is jócskán kilógtak a sorból, a határozott megjelenésű, egyszerű MÁV-típusházakkal szemben nagyobb alapterületű, de jellemzően földszintes házakat emeltek, amelyeken bőségesen alkalmaztak díszesebbnél díszesebb faszerkezeteket.

Aztán a társasággal elbánt a történelem, Trianon után a hálózat kettészakadt, és egy idő után a vonalaik a MÁV ill. a CFR kezelésébe kerültek. A díszes felvételi épületeik többnyire eredeti állapotukban maradtak meg, ám ez egyúttal azt is jelentette, hogy sok törődést sem kaptak az elmúlt 100 évben, így állapotuk leromlott. De a kivételeket sem tesszük ki az ablakba, gondoljunk csak Makó állomás borzalmasan sikerült „korszerűsítésére”.

- Hirdetés -

Egészen 2023-ig kellett várni, hogy egy ACSEV-épület végre teljes felújítást kapjon. Medgyesegyházán egy közepes méretű, de eredetileg szintén igényes ház épült, amelyet a 60-as évek végén „korszerűsítettek” szocialista szellemben. A teljesen lepusztult, nyolcvan százalékban üres épület végül a magyar falu program keretében kezdhetett új életet. A munka jelentőségét fokozta, hogy Medgyesegyházán az állomás lényegében a városka főterén van, így nemcsak a vasúti szolgáltatás, hanem az egész településkép szempontjából meghatározó épületről van szó.

A korábbi erős átépítés miatt az eredeti architektúra teljes helyreállítása bonyolult és drága lett volna, ezért inkább modern külsőt kapott a ház, amely azonban sokat visszaidéz a kezdeti állapotból.

Az oldalszárnyak elfalazott markáns ikerablakait újra megnyitották, és modern formában ismét visszakerültek az épület négy oromzatára az egykori csúcsdíszek, melyek a település színeiben pompáznak.

Egyebekben viszont teljesen modern az épület, különösen említésre méltó a városoldal fotocellás tolóajtaja, amely finoman szólva sem tipikus szerkezet mellékvonali környezetben.

A belső térben újra megnyílt az évtizedek óta lezárt nagyváró, és a régi lakásmosdó utasvécéként éledt újjá az elhelyezkedése által egyúttal városi nyilvános mosdóként is működve.

A kedvező elhelyezkedés miatt lehet remélni azt is, hogy az egyelőre üres két oldalszárnynak is sikerül majd találni üzleti funkciót.

Az épület környezete új térkőburkolatot kapott, és a korábbi gaztenger, illetve rombadőlt pottyantós vécé helyett nagy kapacitású fedett kerékpártároló létesült. A ház nyugati oldalán lévő nagy fenyőfa ugyan áldozatul esett az építkezésnek, de helyette új fát ültettek egy tágas növénykazettában. Míg eddig a vasútállomás múlta alul a környezetét, mostanra fordított lett a helyzet: a ragyogó épület remekül felhívja a figyelmet, hogy a csatlakozó városi területeken és magántelkeken bőven lenne mit rendberakni.

A magyar falu program

A MÁV 2021 augusztusában kötött támogatási szerződés a Miniszterelnökséggel arról, hogy a magyar falu program keretében 2 milliárd forint vissza nem térítendő kormányzati támogatást használhat fel vasútállomások fejlesztésére.

A MÁV-ban felmérték, hogy a mellékvonali községi, kisvárosi vasúti megállókban, állomásokon milyen szolgáltatásokra van igény a 21. században ahhoz, hogy kulturált körülmények között lehessen várni a vonatot, otthagyni az autót, kerékpárt. Típustervek készültek, ugyanakkor a helyi sajátosságokat is messzemenően figyelembe veszik. Ez azt is jelenti, hogy az elképzelések szerint egyes helyszíneken nem kell megtartani vagy éppen fölépíteni felvételi épületet, a mai igényeknek megfelelő, időjárástól védett beállóra van igény. Ahol viszont felújítják az állomásépületet, például az építészetileg értékes, III. osztályú MÁV-HÉV szabványépületeket, ott igyekeznek funkciót is találni a vasútüzem számára már fölösleges területeknek.

Ezeken a helyszíneken újult meg eddig a vasútállomás:

  • Mád
  • Szany-Rábaszentandrás
  • Zichyújfalu
  • Okány
  • Biharnagybajom
  • Csömödér-Páka
  • Vaja-Rohod
  • Medgyesegyháza

Nyitóképünk Feld Márton felvétele.

Ezek is érdekelhetik

Miért drága az olcsó bérlet?

Ekés András mobilitási szakértő, a Mobilissimus ügyvezetője és a FAIRTIQ kelet-közép-európai képviselőjének írása a részletszabályozást még nem ismerve járja körül az olcsó árazásban rejlő lehetőségeket és kockázatokat, nem csak a közlekedés területéről.

Megkezdődtek az új állomási liftek építési munkálatai Tatabányán

A MÁV akadálymentesítést célzó projektjének keretében a tatabányai állomáson három új lift épül, mintegy 1 milliárd forintból.

Csökkenő pontosság: közös pont a svéd és a magyar vasútban

A skandináv országban tavaly késtek a vonatok a legtöbbet 2010 óta. Az adatokat torzítja egy egyszeri, kirívó eset. 

Kisokos a helyközi közlekedés új tarifarendszeréről

Március 1-jén lép életbe a magyar helyközi közlekedés új tarifarendszere.

Digitális, okos, kényelmes

Az okosjegy, a prémiumszolgáltatás és az online jegyváltás népszerűsége is nőtt a MÁV-START-nál. A MÁV-START belföldi és nemzetközi vonatait tavaly rekordszámú, mintegy 181 millió utazáshoz...

Letörte a sorompót, majd megállt a vonat útjában

Szaporodnak az útátjáróban a balesetek, és általában nem a vasút a hibás. A MÁV ismételten felhívja a közúton közlekedők figyelmét arra, hogy a vasúti átjárókban...

Legfrissebb híreink

Elindult a Magyar Vasút Podcast csatorna!

Beszélgetőpartnereink:
Dr. Mosóczi László vezérigazgató, MÁV-START Zrt. vezérigazgató, VOLÁNBUSZ Zrt.
Dr. Kormányos László műszaki és üzemeltetési vezérigazgató-helyettes, MÁV-START Zrt.
Hegyi Zsolt szolgáltatásfejlesztési és értékesítési vezérigazgató-helyettes, MÁV-START Zrt.
Kruchina Vince általános vezérigazgató-helyettes ,VOLÁNBUSZ Zrt.

Felújítják a Madrid-Sevilla nagysebességű vasútvonalat

Több 700 millió euróból újítják meg az első spanyol nagysebességű vasútvonal komplett infrastruktúráját.

MV Körkérdés: csendes vasútvonalak

Akik válaszolnak:
Németh Réka forgalmi és üzemviteli főigazgató, MÁV Zrt.
Dr. Katona László vezérigazgató, MMV Magyar Magánvasút Zrt.
Hegedűs Zsolt teherkocsi üzembentartás vezető, Rail Cargo Hungaria Zrt.

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Havonta megjelenő hírlevelünkből értesülhet a vasúti világ híreiről. Íratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre!
Email címének megadásával Ön hozzájárul, hogy a Magyar Vasút szerkesztősége személyes adatait hírlevélküldés céljából kezelje az Adatvédelmi Szabályzatnak megfelelően.

Magyar Vasut Meetup

További cikkek a szerzőtől

Lázár János: „Sínre tesszük a vasútfejlesztést!”

Lázár János építési és közlekedési miniszter vezetői állománygyűlést tartott az elért eredményekről és kitűzött célokról.

Az SBB további öt Girunót rendel a Stadlertől

Folyamatosan szállítja a Stadler a nagy sebességű vonatokat, amelyek a Gotthard-alagútban járnak majd. Az SBB további öt Giruno nagy sebességű vonatot vesz a Stadlertől az...

Vasúton és rolleren kedvezménnyel

Február 15-től elérhető a GYSEV-nél a 700 forintos Lime E-mobilitási jegy. A GYSEV és a Lime megállapodása értelmében február 15-től elérhető a GYSEV jegypénztáraiban a...

A rovat további cikkei

Felújítják a Madrid-Sevilla nagysebességű vasútvonalat

Több 700 millió euróból újítják meg az első spanyol nagysebességű vasútvonal komplett infrastruktúráját.

MV Körkérdés: csendes vasútvonalak

Akik válaszolnak:
Németh Réka forgalmi és üzemviteli főigazgató, MÁV Zrt.
Dr. Katona László vezérigazgató, MMV Magyar Magánvasút Zrt.
Hegedűs Zsolt teherkocsi üzembentartás vezető, Rail Cargo Hungaria Zrt.

Az Egyesült Királyság a legbiztonságosabb, Magyarország a középmezőnyben

Az elmúlt években megnőtt a vasúti balesetek és siklások száma Magyarországon. Európai összevetésben azonban még így is a középmezőnybe tartozik hazánk.
$('.slider').slick({ infinite: true, dots: true, arrows: false, autoplay: true, autoplaySpeed: 3000, fade: true, fadeSpeed: 1000 });