fbpx
2024. július 20. szombat
spot_img

106 új berlini S-Bahn szerelvény a Siemenstől és a Stadlertől

Az  új berlini S-Bahn-flotta teljessé vált: mind a 106 vonat forgalomba állt.

A légkondicionálóval, a legmodernebb technológiákkal, utastájékoztató rendszerekkel és kamerákkal felszerelt járművek új szintű utasbiztonságot és kényelmet kínálnak az utasoknak. Az új flotta a szállítási kapacitást is növeli az S-Bahn-hálózaton, ezáltal bővítve a szolgáltatásokat.  A régebbi szerelvények lecserélése során a kocsik számát is megnövelték. Az ügyfelek számára ez konkrét előnyökkel jár: hosszabb vonatok közlekednek majd az S41/S42-es vonalakon és az S8-as vonalon, illetve csúcsidőben az S8-as vonalat meghosszabbítják Wildau-ig.

Az új S-Bahn-flotta összesen 18 000 ülőhelyet biztosít.

Az új vonatokat 2021 eleje óta, fokozatosan állították forgalomba, jelenleg az S41, S42, S46, S47 és S8 vonalakon közlekednek.

- Hirdetés -

A politikai-, és a gazdasági élet és a Verkehrsverbund Berlin-Brandenburg (VBB) képviselői a Charlottenburg S-Bahn állomáson gyűltek össze, hogy ünnepélyesen átadják a flotta utolsó szerelvényét. A Stadler és a Siemens konzorciumában gyártott szerelvények beszerzését Berlin és Brandenburg tartomány finanszírozta.

Az új 483/484-es sorozat vonatai nemcsak megbízhatóságukkal, nagyobb ülőhely-kapacitásukkal és légkondicionáltságukkal tűnnek ki, hanem modern, energiatakarékos hajtástechnikájukkal is. A 483/484-es sorozatú vonatok a Ring hálózatról szóló közlekedési szerződésének részét képezik. A 481-es sorozat (1996 és 2004 között készült) 500 db vonatából már több mint 300-at építettek át. Az S-Bahn Berlin vonatait, melyek 16 vonalon közlekednek a fővárosban és Brandenburgban, naponta mintegy 1,4 millió ember használja.

Borítókép: Siemens Mobility

Ezek is érdekelhetik

A Stadler bemutatta a Szerb Vasutaknak gyártott legújabb FLIRT motorvonatot

A szerb nemzeti vasúttársaság 2021-ben rendelt tizennyolc FLIRT motorvonatot a Stadlertől, teljesítése 2025. tavaszára várható.

A műszaki átjárhatóság kiterjesztése hozhatja meg az európai járműbeszerzésben a magántőke étvágyát

Cikksorozatuk új részében beszámolunk az európai járműpiacon elindult új finanszírozási trendekről – a hazai vonatkozósokról pedig a HUNGRAIL Vasúti Járműipari Szimpóziumán hallhat! Az európai járműipar...

Új távlatokat nyit az európai vasúti járművek üzemeltetési modelleiben a műszaki standardizáció

A Siemens és az Alstom már elindította a saját projektjeit, de az egész szektor ugrásra kész – a HUNGRAIL Vasúti Járműipari Szimpóziumán Ön is ott lehet az első sorban!

Stadler “csók” Bulgáriának

Új Stadler KISS vonatokat rendelt Bulgária.

Új intercity villamos motorvonatokról szerződött a Stadler és a GYSEV

9+4 db intercity villamos motorvonat szállításáról kötött szerződést a két vállalat, tervezetten 2027-től állítaná forgalomba a GYSEV.

Világrekorder lett a Stadler FLIRT H2 vonata

Guinness-rekordot ért a hidrogénüzemű személyszállító vonat által megtett leghosszabb, üzemanyag-utántöltés és újratöltés nélküli távolság.

Legfrissebb híreink

Meghatározták a vasúti teherszállítás prioritásait a következő öt évre

A CLECAT, az Európai Szállítmányozók Szövetsége meghatározta a vasúti teherszállítás prioritásait a következő öt évre.

Emeletes vonattal a Balatonra

Utazzon emeletes motorvonattal a Balatonra a Jégmadár vagy a Panoráma expresszvonattal!

MÁV-VOLÁN járatokkal a Forma-1 Magyar Nagydíjra!

A MÁV-HÉV, a Volánbusz és a MÁV-START járatai egyszerű és gyors megoldást jelentenek a Hungaroringre érkezőknek a hétvégi eseményre.

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Havonta megjelenő hírlevelünkből értesülhet a vasúti világ híreiről. Íratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre!
Email címének megadásával Ön hozzájárul, hogy a Magyar Vasút szerkesztősége személyes adatait hírlevélküldés céljából kezelje az Adatvédelmi Szabályzatnak megfelelően.

Magyar Vasut Meetup

További cikkek a szerzőtől

MÁV-VOLÁN járatokkal a Forma-1 Magyar Nagydíjra!

A MÁV-HÉV, a Volánbusz és a MÁV-START járatai egyszerű és gyors megoldást jelentenek a Hungaroringre érkezőknek a hétvégi eseményre.

Figyelmeztetnek a vasúti szervezetek a DAC-kal kapcsolatban

A tervezés és koordináció fontosságát hangsúlyozták, legyen szó a DAC migrációs stratégiáról, karbantartási ütemezésről vagy infrastrukturális munkafolyamatokról.

A CER hétvégi csúcstalálkozóján Budapesti Nyilatkozatot fogadtak el

Az esemény kiemelt témájaként a vasútfinanszírozás kritikus kérdéseit vitatták meg a résztvevők.

A rovat további cikkei

Emeletes vonattal a Balatonra

Utazzon emeletes motorvonattal a Balatonra a Jégmadár vagy a Panoráma expresszvonattal!

MÁV-VOLÁN járatokkal a Forma-1 Magyar Nagydíjra!

A MÁV-HÉV, a Volánbusz és a MÁV-START járatai egyszerű és gyors megoldást jelentenek a Hungaroringre érkezőknek a hétvégi eseményre.

Akadályfelismerő rendszert tesztel a Siemens Mobility

A projekt célja egy balesetmegelőzést és vezető nélküli vasúti működést segítő rendszer kifejlesztése.