fbpx
2024. július 20. szombat
spot_img

Hét százalékkal több pénz jutott idén a kínai vasútfejlesztésre

A kínai vasúti ágazatba történő tárgyieszköz-befektetések 7 százalékkal nőttek éves összevetésben az idei év első hét hónapjában, és elérték a 371,3 milliárd jüant (51,6 milliárd dollárt).

A kínai állami vasúttársaság, a China State Railway Group (CSRG) azt közölte, hogy számos nagy projekt, köztük a délnyugat-kínai Yunnan-Xizang vasútvonal kulcsfontosságú pontjain kialakított alagutak folyamatos előrehaladást mutatnak, vagy be is fejeződtek a január-júliusi időszakban – tette közzé a GlobalTimes.cn.

Júliusban az első Fuxing motorvonat, amelynek tervezett sebessége 160 km/h, elindult az északnyugat-kínai Qinghai-Xizang vasút Xining-Golmud szakaszán, ami új növekedési lendületet adott a régió nyári turizmusának. Az északnyugat-kínai Gansu tartományban található Lanzhou és az északnyugat-kínai Csinghaj tartományban található Hszining közötti vasút üzemi sebessége 250 kilométer/órára emelkedett.

A vasúti beruházások továbbra is az országos átlagos tárgyieszköz-beruházásoknál gyorsabb ütemben haladtak Kínában, az első félévben 3,8 százalékos éves növekedési ütemet regisztráltak, és az időszakra vonatkozóan az országos infrastrukturális beruházások 7,2 százalékos növekedését mutatták ki.

- Hirdetés -

Kína ezen a héten megkezdte a sínek lefektetését az első közvetlen nagysebességű vasúti összeköttetés számára Vietnamba. A dél-kínai Guangxi Zhuang autonóm régióban található Fangchenggang és Dongxing közötti 46,9 kilométeres szakasz várhatóan december végére készül el.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Meghatározták a vasúti teherszállítás prioritásait a következő öt évre

A CLECAT, az Európai Szállítmányozók Szövetsége meghatározta a vasúti teherszállítás prioritásait a következő öt évre.

Emeletes vonattal a Balatonra

Utazzon emeletes motorvonattal a Balatonra a Jégmadár vagy a Panoráma expresszvonattal!

MÁV-VOLÁN járatokkal a Forma-1 Magyar Nagydíjra!

A MÁV-HÉV, a Volánbusz és a MÁV-START járatai egyszerű és gyors megoldást jelentenek a Hungaroringre érkezőknek a hétvégi eseményre.

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Havonta megjelenő hírlevelünkből értesülhet a vasúti világ híreiről. Íratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre!
Email címének megadásával Ön hozzájárul, hogy a Magyar Vasút szerkesztősége személyes adatait hírlevélküldés céljából kezelje az Adatvédelmi Szabályzatnak megfelelően.

Magyar Vasut Meetup

További cikkek a szerzőtől

Tovább gyorsulnak a vonatok és a vasúti beruházások Kínában

A kínai Guiyang -Guangzhou gyorsvasút 250 kilométer/óráról 300-ra emeli üzemi sebességét. A China Railway országosan 432 milliárd jüant (59,2 milliárd dollárt) fektetett be 2023 első nyolc hónapjában vasútfejlesztésbe, ami 7,2 százalékkal több, mint tavaly.

A vasút valódi nyelve a jelzések rendszere

Továbbra is zajlik az EU és a vasúti szakmai szövetségek között a mozdonyvezetők nyelvtudását előíró szabályozás körüli egyeztetés. Az ALLRAIL és az ERFA szakmai szövetségek konszenzusos javaslatokat terjesztettek elő a közelmúltban. A HUNGRAIL azonban továbbra sem látja megvalósíthatónak, hogy a hazai mozdonyvezetőket B1 szintű angol nyelvtudással lássák el. 

Az idei és a jövő évi juttatásokról tárgyaltak a közlekedési vállalatok és a szakszervezetek

A béremelésről tárgyaltak a MÁV-VOLÁN-csoport és a szakminisztérium képviselői az érdekképviseletekkel.

A rovat további cikkei

Emeletes vonattal a Balatonra

Utazzon emeletes motorvonattal a Balatonra a Jégmadár vagy a Panoráma expresszvonattal!

MÁV-VOLÁN járatokkal a Forma-1 Magyar Nagydíjra!

A MÁV-HÉV, a Volánbusz és a MÁV-START járatai egyszerű és gyors megoldást jelentenek a Hungaroringre érkezőknek a hétvégi eseményre.

Akadályfelismerő rendszert tesztel a Siemens Mobility

A projekt célja egy balesetmegelőzést és vezető nélküli vasúti működést segítő rendszer kifejlesztése.