fbpx
2024. június 12. szerda

Figyelmeztető táblák a GYSEV vasúti átjáróiban

A biztonságos közlekedés jegyében „vészhelyzet esetén értesítendő” táblákat helyezett el a GYSEV Zrt. a vasúti átjárók többségében. A táblán található telefonszámon az adott vonalszakasz forgalomirányítója érhető el, akivel azonnal egyeztetni lehet rendkívüli esemény észlelésekor.

A táblán megtalálható továbbá az adott sorompó, vagy útátjáró azonosítója, amelynek köszönhetően még gyorsabban és pontosabban beazonosítható a helyszín.

A vasúttársaság közleménye szerint a vállalat igyekszik a lehető leggyorsabban reagálni a közlekedés során felmerülő problémákra, és ennek elősegítésére helyezték el a „vészhelyzet esetén értesítendő” táblákat. A GYSEV Zrt. vonalhálózatán jelenleg 270 darab vasúti átjáró található, melyek többségében kihelyezték az új információs táblákat.

- Hirdetés -

Egy incidens esetén a bejelentő hívásakor a vasúttársaság munkatársai azonnal intézkednek: beazonosítják az érintett vasúti átjárót, majd az információk alapján felmérik a helyzet súlyosságát és amennyiben szükséges, leállítják a vasúti forgalmat az érintett szakaszon, illetve értesítik a rendőrséget, szükség esetén a baleseti mentő és elhárító egységeket.

A GYSEV arra is felhívja figyelmet, hogy a hívások akkor is hasznosak, ha valaki a sorompó meghibásodását jelenti be, ugyanis van olyan üzemzavar, amely az irányítóközpontból korrigálható. A gyors beavatkozással pedig akár egy komolyabb baleset is megelőzhető.

Borítókép: GYSEV Zrt.

Ezek is érdekelhetik

20 éve nem látott, példátlan díjemelést hozaz ősz a magyar vasútnak

Az elmúlt 20 évben nem fordult elő, hogy évközben emelik a magyar vasúti pályáért fizetendő díjat. Versenyképes fuvardíj nélkül nincs versenyképes szolgáltatás, folytatódhat az...

Új intercity villamos motorvonatokról szerződött a Stadler és a GYSEV

9+4 db intercity villamos motorvonat szállításáról kötött szerződést a két vállalat, tervezetten 2027-től állítaná forgalomba a GYSEV.

Vasútüzemi területen tartózkodni életveszélyes!

Évente többen szenvednek súlyos sérüléseket, amikor vasútüzemi területen illegálisan tartózkodnak.

Az Egyesült Királyság a legbiztonságosabb, Magyarország a középmezőnyben

Az elmúlt években megnőtt a vasúti balesetek és siklások száma Magyarországon. Európai összevetésben azonban még így is a középmezőnybe tartozik hazánk.

Vasúton és rolleren kedvezménnyel

Február 15-től elérhető a GYSEV-nél a 700 forintos Lime E-mobilitási jegy. A GYSEV és a Lime megállapodása értelmében február 15-től elérhető a GYSEV jegypénztáraiban a...

Hatékony működést tesznek lehetővé a GYSEV digitális beruházásai

A Magyar Vasút Meetup konferenciáján a Győr-Sopron-Ebenfurti Vasút (GYSEV) Zrt. forgalomirányítási és digitalizációs beruházásairól Ikker Tibor, a vállalat pályavasúti igazgatója tartott előadást.

Legfrissebb híreink

Új társ a közlekedés tervezéséhez: EMMA

Bemutatta legújabb digitális fejlesztését a MÁV-VOLÁN-csoport, a tesztüzemben elstartolt egységes utazástervezőt.

Megújul a vasúti képzés

Az Építési és Közlekedési Minisztérium a vasúti társaságok, képzőszervek igényeihez is jobban igazodó új képzési rendszert alakított ki.

Magyar költők versei hallhatók nyáron a MÁV-VOLÁN-csoport állomásain

Az idei évben újra visszatér a „Vers a peronon” program, a helyszínek köre pedig tovább bővült.

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Havonta megjelenő hírlevelünkből értesülhet a vasúti világ híreiről. Íratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre!
Email címének megadásával Ön hozzájárul, hogy a Magyar Vasút szerkesztősége személyes adatait hírlevélküldés céljából kezelje az Adatvédelmi Szabályzatnak megfelelően.

Magyar Vasut Meetup

További cikkek a szerzőtől

Mosóczi Lászlót miniszteri biztosnak nevezték ki

A MÁV-START vezérigazgatója, a HUNGRAIL elnöke a hazai kötöttpályás járműgyártás fejlesztésének koordinálásáért lesz felelős.

A rovat további cikkei

Megújul a vasúti képzés

Az Építési és Közlekedési Minisztérium a vasúti társaságok, képzőszervek igényeihez is jobban igazodó új képzési rendszert alakított ki.

Magyar költők versei hallhatók nyáron a MÁV-VOLÁN-csoport állomásain

Az idei évben újra visszatér a „Vers a peronon” program, a helyszínek köre pedig tovább bővült.

Gyermekvasutasokat avattak hétvégén

Szombaton tartották a Gyermekvasúton a 2023/2024. tanévben tanfolyamot elvégző, több mint 150 gyerek avatási ünnepségét.