fbpx
2024. július 20. szombat
spot_img

Zöld Európa = ipar nélküli Európa?

Lehet, hogy a nagy európai zöld átalakulás célja valójában a kontinens iparának a leépítése? A zöldek a közúti közlekedés reformja után most nekimennek a tengeri szállításnak.

A német gazdaság augusztusban felgyorsította lejtmenetét, és a jelek szerint recesszió felé tart – állapította meg a Frankfurter Allgemeine Zeitung. A gyors visszaesés fő oka a szolgáltatási szektor rossz teljesítménye volt. – A remény, hogy a szolgáltatók megmenthetik a német gazdaságot, köddé vált. Ehelyett a szolgáltató szektor hamarosan csatlakozik a feldolgozóipari recesszióhoz, amely a jelek szerint a második negyedévben kezdődött – mondta Cyrus de la Rubia, a felmérést szponzoráló Hamburg Commercial Bank (HCOB) vezető közgazdásza.

Eközben a nagy zöld átalakulás nevében aktivista újságírók a tengeri szállításnak rontanak neki. – Egyre nagyobbak a hajók, gyakrabban közlekednek a járatok, és egyre több a hátországba érkező konténer. Ez a verseny ösztönzi a kikötők növekedését, a gyakoribb vasúti járatokat és a vasúti hálózatok bővülését. Valóban ezt akarjuk mindannyian? – tették fel a kérdést a Railfreight.com címlapsztorijában.

- Hirdetés -

Kommentárunk

Amikor megjelent a magyar gazdasági növekedés második negyedévi adata, a véleményalkotók egy része örömmel varrta a rossz számokat a magyar kormány és a magyar gazdaságpolitika nyakába. Most, hogy kiderült, Németország, azaz Európa gazdasági motorja is bajban van, talán már más optikája van a dolognak.

Az európai prosperitás az olcsó orosz gáz és a hightech német ipar házasságán alapult. Az USA nagypolitikai játszmái révén kirúgta Európa alól az olcsó energia lábat, a zöldek befolyása az uniós jogalkotásra pedig az európai ipar egyik csúcstermékének, a gépjárműgyárátásnak a versenyelőnyét tették semmivé.

De Európa nem légüres térben létezik. A többi kontinensen erősen piacvédő és a hazai ipart segítő mechanizmusok működnek. Ennek következtében az Óvilág versenyképessége romlik. A jövő nem látszik éppen bíztatónak az Európa nevű kontinensen.

Borítókép: Pixabay.com

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Meghatározták a vasúti teherszállítás prioritásait a következő öt évre

A CLECAT, az Európai Szállítmányozók Szövetsége meghatározta a vasúti teherszállítás prioritásait a következő öt évre.

Emeletes vonattal a Balatonra

Utazzon emeletes motorvonattal a Balatonra a Jégmadár vagy a Panoráma expresszvonattal!

MÁV-VOLÁN járatokkal a Forma-1 Magyar Nagydíjra!

A MÁV-HÉV, a Volánbusz és a MÁV-START járatai egyszerű és gyors megoldást jelentenek a Hungaroringre érkezőknek a hétvégi eseményre.

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Havonta megjelenő hírlevelünkből értesülhet a vasúti világ híreiről. Íratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre!
Email címének megadásával Ön hozzájárul, hogy a Magyar Vasút szerkesztősége személyes adatait hírlevélküldés céljából kezelje az Adatvédelmi Szabályzatnak megfelelően.

Magyar Vasut Meetup

További cikkek a szerzőtől

Tovább gyorsulnak a vonatok és a vasúti beruházások Kínában

A kínai Guiyang -Guangzhou gyorsvasút 250 kilométer/óráról 300-ra emeli üzemi sebességét. A China Railway országosan 432 milliárd jüant (59,2 milliárd dollárt) fektetett be 2023 első nyolc hónapjában vasútfejlesztésbe, ami 7,2 százalékkal több, mint tavaly.

A vasút valódi nyelve a jelzések rendszere

Továbbra is zajlik az EU és a vasúti szakmai szövetségek között a mozdonyvezetők nyelvtudását előíró szabályozás körüli egyeztetés. Az ALLRAIL és az ERFA szakmai szövetségek konszenzusos javaslatokat terjesztettek elő a közelmúltban. A HUNGRAIL azonban továbbra sem látja megvalósíthatónak, hogy a hazai mozdonyvezetőket B1 szintű angol nyelvtudással lássák el. 

Az idei és a jövő évi juttatásokról tárgyaltak a közlekedési vállalatok és a szakszervezetek

A béremelésről tárgyaltak a MÁV-VOLÁN-csoport és a szakminisztérium képviselői az érdekképviseletekkel.

A rovat további cikkei

Tovább csökken az áruszállítás teljesítménye, a vasút a nemzetközi fuvarokra épít

A vasút stagnálással nyitotta a 2024-es első negyedévet, míg a közúti fuvarozás gyors növekedéssel dolgozta le a tavalyi mélyrepülését.

Európa a közúti áruszállítás felé mozdult el, nem működik a brüsszeli közlekedéspolitika

Nem tud megállnia  a kontinensen a vasúti áruszállítás részarányának csökkenése.

Kovács Ákos: közút helyett intermodalitás

A legtöbb közúti fuvarozó vállalat nincs tisztában azzal, hogy milyen technikai megoldásokra van szükség egy intermodális fuvarfeladat teljesítéséhez.