fbpx
2024. április 16. kedd

Üzleti etikai díjat kapott a Prolan

Tíz, különböző méretű, tevékenységű magyar cég között, középvállalati kategóriában nyertek elismerést.

A cég működése során a profit sosem volt cél, mindig eszköz, mindig a fejlődés és a munkahelyek megőrzésének eszközeként tekintett rá a tulajdonosi kör.

A profit a működésbe forgott vissza, nem vették ki. A munkatársakra, az emberi tényezőre, mint megkülönböztetett értékre tekint a cégvezetés, és a juttatások, fizetésemelések vagy csapatépítő programokról való döntés során sem a megtérülésszámítás, hanem a közösség erejének megőrzése, az együvé tartozás a meghatározó szemlélet

– olvasható az indoklásban, amely alapján Üzleti Etikai Díjban részesült a Prolan Zrt.

- Hirdetés -

A vasúti szektor és a közművek helyi és centralizált automatizálási, irányítástechnikai igényeinek kielégítésében specialista, budakalászi cég tulajdonosi körét mindmáig meghatározó módon az a fejlesztő mérnökcsapat, több mint tíz fő alkotja, akik az alapítást megelőzően is munkatársakként dolgoztak együtt a néhai, nagy tekintélyű MMG Automatika számítástechnikai főosztályán, és az alapítást követően is kulcsemberei voltak a cég működésének. Az alapítók ma már a nyugdíjas korba lépve is jelen vannak a cég életében, ápolják azokat a személyes kapcsolatokat, amely által a cég hitelessége, személyessége, család- és emberközpontúsága naponta megtapasztalható.

A díjat László Ervin, zongorista, író, a Budapest Klub alapítója és Demcsák Mária, a Piac és Profit alapítója hívta életre, már 24-dik alkalommal ítélték oda, eddig összesen 130 vállalkozásnak. A zsűri minden évben az elismerést korábban megszerzett cégek képviselőiből áll.

A Prolannál a fluktuáció messze elmarad az ágazati átlagtól. A munkavállalókkal példamutatóan törődnek. Elkötelezettek a jó ügyek, a humanitáriusság, a jótékonyság iránt, és figyelembe veszik azoknak a közösségeknek az érdekeit, ahol működnek. Se vége, se hossza az adakozásuknak. Ugyanígy hosszú a cég által szervezett gyűjtések, társadalmi szerepvállalásaik listája is. A cég aktívan hozzájárul környezete megóvásához a faültetéstől a papírmentes működésig.

A Magyar Vasút havilap novemberi számában nagyinterjú olvasható Mráz Dániel vezérigazgatóval. A Prolan a főtámogatója a digitalizációról szóló, november 28-i Magyar Vasút Meetup rendezvénynek.

Nyitóképünk a díj átadását mutatja.

Ezek is érdekelhetik

Sikeres és tartalmas meetup a digitalizációról

A HUNGRAIL és a Magyar Vasút első ízben tartotta meg új rendezvényformátumát. A Magyar Vasút Meetup egy-egy szakmai részterületen kíván fórumot biztosítani a vasúti cégeknek...

Digitalizáció – a technológiai megújulás törvényszerűsége

A digitalizáció lényegének megértéséhez álljon itt két idézet! „A digitális átalakulásnak nincs alternatívája. Az előrelátó vállalatok új stratégiai lehetőségeket fognak kidolgozni maguknak – akik nem...

A Prolan mozdonyfogyasztás-mérője sikeres Németországban

Az elfogyasztott villamosenergia pontos mérése nem csak a takarékosságot szolgálja.

Legfrissebb híreink

Új európai vasúti közlekedési folyosók jönnek létre

A kilenc kijelölt folyosóból öt Magyarország területét is érinti.

Közel hatmilliárd forintos fejlesztési programmal növeli gyártási kapacitásait az Alstom

A fejlesztési program eredményeként 40 százalékkal tervezi növelni gyártási kapacitásait a mátranováki forgóvázkeret-gyártó telephelyén.

A hazai vasúti piac számára is tanulságos konstrukcióban indult el az European Sleeper új éjszakai járata

Az új éjszakai járat Prága és Brüsszel között március 25-én indult.

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Havonta megjelenő hírlevelünkből értesülhet a vasúti világ híreiről. Íratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre!
Email címének megadásával Ön hozzájárul, hogy a Magyar Vasút szerkesztősége személyes adatait hírlevélküldés céljából kezelje az Adatvédelmi Szabályzatnak megfelelően.

Magyar Vasut Meetup

További cikkek a szerzőtől

Lázár János: „Sínre tesszük a vasútfejlesztést!”

Lázár János építési és közlekedési miniszter vezetői állománygyűlést tartott az elért eredményekről és kitűzött célokról.

Az SBB további öt Girunót rendel a Stadlertől

Folyamatosan szállítja a Stadler a nagy sebességű vonatokat, amelyek a Gotthard-alagútban járnak majd. Az SBB további öt Giruno nagy sebességű vonatot vesz a Stadlertől az...

Vasúton és rolleren kedvezménnyel

Február 15-től elérhető a GYSEV-nél a 700 forintos Lime E-mobilitási jegy. A GYSEV és a Lime megállapodása értelmében február 15-től elérhető a GYSEV jegypénztáraiban a...

A rovat további cikkei

Közel hatmilliárd forintos fejlesztési programmal növeli gyártási kapacitásait az Alstom

A fejlesztési program eredményeként 40 százalékkal tervezi növelni gyártási kapacitásait a mátranováki forgóvázkeret-gyártó telephelyén.

A hazai vasúti piac számára is tanulságos konstrukcióban indult el az European Sleeper új éjszakai járata

Az új éjszakai járat Prága és Brüsszel között március 25-én indult.

Rendszerszintű megoldásokat kell találni az infrastruktúra fejlesztések során

Egy-egy rosszul előkészített fejlesztés miatt forgalomszervezési lehetőségeket veszítenek el az árufuvarozó társaságok.