fbpx
2024. július 23. kedd
spot_img

További 648 millió a Budapest–Belgrád vasútvonalra

Budapest-Belgrád vasút: többlet feladatokhoz többlet forrást rendelt a kabinet.

A kormány 1414/2023. (IX. 25.) Korm. határozata felhívja a  pénzügyminisztert, valamint az  építési és közlekedési minisztert, hogy gondoskodjanak az  alábbi feladatok végrehajtásához szükséges összesen 648 000 000 forint központi költségvetési forrás biztosításáról:

A megrendelő MÁV Zrt. szakmai kompetenciájába tartozó, a Budapest–Belgrád vasútvonal újjáépítési beruházás Ferencváros–Soroksár szakaszának megvalósításához szorosan kapcsolódó többletfeladatok:

  1. A MÁV Zrt. munkavállalói által saját teljesítés formájában elvégzendő műszaki és vasútszakmai tevékenységek megvalósítása: a) tervjóváhagyások és kapcsolódó műszaki feladatok ellátása, b) anyagkezelés, vissznyeremény kezelése, deponálási feladatok elvégzése, c) a Projekt kivitelezéséhez kapcsolódó vasútszakmai feladatok ellátása, d) a  műszaki átadáshoz, a  fejlesztés során létrehozott eszközök üzembe helyezéséhez kapcsolódó tevékenységek, aktiválással kapcsolatos teendők, garanciális ügyekkel összefüggő tevékenységek elvégzése. 
  2. Egyéb, a  megvalósításhoz elengedhetetlenül szükséges kiegészítő, illetve projektmenedzsment-jellegű tevékenységek elvégzése: a) az  Északi szakasz kivitelezésével, finanszírozásával kapcsolatos széles körű adminisztrációs, koordinációs és projektmenedzsmenti feladatok ellátása, b) kommunikációs, tájékoztatási és sajtó nyilvánossággal kapcsolatos feladatok elvégzése.

Ezek is érdekelhetik

Kínai vasútipari vállalatot először vizsgálnak külföldi támogatások miatt az Európai Unióban

Az Európai Bizottság átfogó vizsgálatot kezdeményezett a külföldi támogatások ügyében a kínai CRRC Qingdao Sifang Locomotive, az állami tulajdonú CRRC Corporation leányvállalata ellen, amely anyavállalat érdekelt a Budapest-Belgrád vasútvonal építésében.

Újvidék és Szabadka között 2025 tavaszán indulhatnak a vonatok

A szerbek már tervezik Belgrádtól Nišig, onnan pedig Szófia, illetve Szkopje irányába a pálya fejlesztését. A már működő, 75 kilométeres Belgrád és Újvidék közötti szakaszhoz...

Cáfolta a szaktárca, hogy leállt volna a Budapest–Belgrád vasútvonal kivitelezése

A MÁV és vállalkozója között hatályos szerződés szerint folyik a vasútvonal felújítása – ezt az Építési és Közlekedési Minisztérium (ÉKM) közölte a Világgazdasággal.

Indul a BuBe fővárosi szakasza is

Hatályba lépett a vállalkozói szerződés a Ferencváros és Soroksár állomások közötti részre. Egy június 28-i kormányhatározat nyomán csütörtökön megszületett az alapítói határozat is a beruházó...

Felértékelődik a háború miatt a Budapest-Belgrád vasútvonal

Az ukrajnai háború miatt a Kínát Európával összekötő middle corridor, középső vasúti folyosó tranzitforgalma a korábbi évekhez képest meghatszorozódott. Az áruk jelentős része nem Lengyelországon, hanem a Balkánon át éri el Nyugat-Európát.

Már fektetik a vágányt Kunszentmiklósnál

Megkezdődött a vágányfektetés a Budapest–Belgrád-vasútvonal magyarországi szakaszán - tette közzé a kínai CGTN hírportál.

Legfrissebb híreink

Meghatározták a vasúti teherszállítás prioritásait a következő öt évre

A CLECAT, az Európai Szállítmányozók Szövetsége meghatározta a vasúti teherszállítás prioritásait a következő öt évre.

Emeletes vonattal a Balatonra

Utazzon emeletes motorvonattal a Balatonra a Jégmadár vagy a Panoráma expresszvonattal!

MÁV-VOLÁN járatokkal a Forma-1 Magyar Nagydíjra!

A MÁV-HÉV, a Volánbusz és a MÁV-START járatai egyszerű és gyors megoldást jelentenek a Hungaroringre érkezőknek a hétvégi eseményre.

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Havonta megjelenő hírlevelünkből értesülhet a vasúti világ híreiről. Íratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre!
Email címének megadásával Ön hozzájárul, hogy a Magyar Vasút szerkesztősége személyes adatait hírlevélküldés céljából kezelje az Adatvédelmi Szabályzatnak megfelelően.

Magyar Vasut Meetup

További cikkek a szerzőtől

MÁV-VOLÁN járatokkal a Forma-1 Magyar Nagydíjra!

A MÁV-HÉV, a Volánbusz és a MÁV-START járatai egyszerű és gyors megoldást jelentenek a Hungaroringre érkezőknek a hétvégi eseményre.

Figyelmeztetnek a vasúti szervezetek a DAC-kal kapcsolatban

A tervezés és koordináció fontosságát hangsúlyozták, legyen szó a DAC migrációs stratégiáról, karbantartási ütemezésről vagy infrastrukturális munkafolyamatokról.

A CER hétvégi csúcstalálkozóján Budapesti Nyilatkozatot fogadtak el

Az esemény kiemelt témájaként a vasútfinanszírozás kritikus kérdéseit vitatták meg a résztvevők.

A rovat további cikkei

Emeletes vonattal a Balatonra

Utazzon emeletes motorvonattal a Balatonra a Jégmadár vagy a Panoráma expresszvonattal!

MÁV-VOLÁN járatokkal a Forma-1 Magyar Nagydíjra!

A MÁV-HÉV, a Volánbusz és a MÁV-START járatai egyszerű és gyors megoldást jelentenek a Hungaroringre érkezőknek a hétvégi eseményre.

Akadályfelismerő rendszert tesztel a Siemens Mobility

A projekt célja egy balesetmegelőzést és vezető nélküli vasúti működést segítő rendszer kifejlesztése.