fbpx
2024. március 5. kedd

Precizitás, csapatmunka, hit a sikerekben

Nagy Bálint közlekedésért felelős államtitkár a GYSEV-vasutasnapon beszélt.

A kormány kiemelten kezeli a vasútfejlesztést, mert Magyarország megkerülhetetlen tényező e tekintetben a régióban – mondta az MTI jelentése szerint az Építési és Közlekedési Minisztérium (ÉKM) közlekedésért felelős államtitkára a Győr-Sopron-Ebenfurti Vasút (GYSEV) Zrt. központi vasutasnapi ünnepségén csütörtökön Sopronban .

Nagy Bálint kiemelte:

hiszünk abban, hogy a vasúti személy- és áruszállításnak óriási jövője van, és abban is, hogy ez a legkörnyezetbarátabb, legfenntarthatóbb szállítási mód itthon és az országok között is.

- Hirdetés -

Az orosz-ukrán háború és az energiaválság próbára teszi ezt a szektort is, de a kormány elkötelezett a vasút irányába. Az új technológiák alkalmazását, a mindenre kiterjedő fejlesztéseket, az értékesítés megkönnyítését, a járműpark és az épületek karbantartását, valamint a járműbeszerzés időbeliségét kritikus fontosságúnak nevezte Nagy Bálint ahhoz, hogy a GYSEV a nyugat-dunántúli és a kelet-ausztriai régió közlekedési szektorának meghatározó szereplője legyen.

Nagy Bálint beszélt arról is, hogy a vasutasnapon az egész ország vasutasai ünnepelnek, az ország pedig a vasutasokat ünnepli:

Szakmai életük hivatás és szolgálat, hasonlóan a katonákhoz, a rendőrökhöz, a mentőkhöz vagy a tűzoltókhoz.

Hozzátette: a vasutas közösség mindennapjait a precizitás, a csapatmunka és a sikerekben való hit szövi át.

Perényi János, a GYSEV Zrt. igazgatóságának elnöke arról beszélt, hogy a másfél évszázados múlttal rendelkező vállalat egy unikális kapcsot jelent Magyarország és Ausztria között, amit mindenképpen meg kell őrizni, és a lehetőségekhez képest tovább fejleszteni.

Kövesdi Szilárd, a GYSEV Zrt. vezérigazgatója az elmúlt egy év fejlesztéseiről elmondta, hogy egyebek mellett

korszerűsítették a fertőszentmiklósi, a porpáci és a répcelaki vasútállomásokat. Felújították a soproni állomást, amelynek kapacitásbővítési tervei elkészültek, és jelenleg az irányítótornyot újítják meg. Szentgotthárdon szintén megújul az állomás épülete.

A közelmúltban adták át a Sopron–Szombathely–Szentgotthárd vonalon az európai vonatbefolyásoló rendszert, amely révén a tranzit tehervonatok megállás nélkül tudnak haladni, a személyszállítás pedig biztonságosabbá vált.

A további fejlesztési elképzelések között szerepel egyebek mellett a gördülőállomány megújítása a magasabb minőségű szolgáltatás megvalósítása érdekében.

A GYSEV Zrt. 73. vasutasnapi ünnepségén elnöki és vezérigazgatói kitüntetéseket és dicséreteket is kiosztottak a munkavállalók között.

Nyitóképünkön Nagy Bálint (fotó: MTI/Filep István)

Ezek is érdekelhetik

Vasúton és rolleren kedvezménnyel

Február 15-től elérhető a GYSEV-nél a 700 forintos Lime E-mobilitási jegy. A GYSEV és a Lime megállapodása értelmében február 15-től elérhető a GYSEV jegypénztáraiban a...

Hatékony működést tesznek lehetővé a GYSEV digitális beruházásai

A Magyar Vasút Meetup konferenciáján a Győr-Sopron-Ebenfurti Vasút (GYSEV) Zrt. forgalomirányítási és digitalizációs beruházásairól Ikker Tibor, a vállalat pályavasúti igazgatója tartott előadást.

A közszolgáltatási piacon 2034-től lehet verseny

A MÁV-val és a GYSEV-vel megkötötték a szerződéseket, a buszközlekedésre márciusban jön a pályázat. A tervek szerint idén márciusban írják ki a tendert Magyarország teljes...

A BKK bérlet olcsóbb lesz márciustól

Jól járnak a közösségi közlekedés használói a központi régióban. A tavasz kezdetétől a tömegközlekedést használó budapestieknek minden hónapban el kell dönteniük, hogy BKK-bérletet vásárolnak 8950...

Megállapodtak a Budapest-bérletről

Márciustól a havi Pest vármegyei, illetve országbérlet érvényes a BKK járataira, a bevételeket teljesítményarányosan osztják el a cégek. Lázár János és Karácsony Gergely közös közleményt...

A vasút tíz éve jön

Megnyílt a V-Híd első, kétnapos, nemzetközi mérnökkonferenciája Balatonalmádiban. Miért hívtuk össze ezt a kétnapos mérnökkonferenciát? – tette föl a kérdést megnyitója elején Sárváry István, a...

Legfrissebb híreink

Elindult a Magyar Vasút Podcast csatorna!

Beszélgetőpartnereink:
Dr. Mosóczi László vezérigazgató, MÁV-START Zrt. vezérigazgató, VOLÁNBUSZ Zrt.
Dr. Kormányos László műszaki és üzemeltetési vezérigazgató-helyettes, MÁV-START Zrt.
Hegyi Zsolt szolgáltatásfejlesztési és értékesítési vezérigazgató-helyettes, MÁV-START Zrt.
Kruchina Vince általános vezérigazgató-helyettes ,VOLÁNBUSZ Zrt.

Felújítják a Madrid-Sevilla nagysebességű vasútvonalat

Több 700 millió euróból újítják meg az első spanyol nagysebességű vasútvonal komplett infrastruktúráját.

MV Körkérdés: csendes vasútvonalak

Akik válaszolnak:
Németh Réka forgalmi és üzemviteli főigazgató, MÁV Zrt.
Dr. Katona László vezérigazgató, MMV Magyar Magánvasút Zrt.
Hegedűs Zsolt teherkocsi üzembentartás vezető, Rail Cargo Hungaria Zrt.

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Havonta megjelenő hírlevelünkből értesülhet a vasúti világ híreiről. Íratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre!
Email címének megadásával Ön hozzájárul, hogy a Magyar Vasút szerkesztősége személyes adatait hírlevélküldés céljából kezelje az Adatvédelmi Szabályzatnak megfelelően.

Magyar Vasut Meetup

További cikkek a szerzőtől

Lázár János: „Sínre tesszük a vasútfejlesztést!”

Lázár János építési és közlekedési miniszter vezetői állománygyűlést tartott az elért eredményekről és kitűzött célokról.

Az SBB további öt Girunót rendel a Stadlertől

Folyamatosan szállítja a Stadler a nagy sebességű vonatokat, amelyek a Gotthard-alagútban járnak majd. Az SBB további öt Giruno nagy sebességű vonatot vesz a Stadlertől az...

Vasúton és rolleren kedvezménnyel

Február 15-től elérhető a GYSEV-nél a 700 forintos Lime E-mobilitási jegy. A GYSEV és a Lime megállapodása értelmében február 15-től elérhető a GYSEV jegypénztáraiban a...

A rovat további cikkei

Felújítják a Madrid-Sevilla nagysebességű vasútvonalat

Több 700 millió euróból újítják meg az első spanyol nagysebességű vasútvonal komplett infrastruktúráját.

MV Körkérdés: csendes vasútvonalak

Akik válaszolnak:
Németh Réka forgalmi és üzemviteli főigazgató, MÁV Zrt.
Dr. Katona László vezérigazgató, MMV Magyar Magánvasút Zrt.
Hegedűs Zsolt teherkocsi üzembentartás vezető, Rail Cargo Hungaria Zrt.

Az Egyesült Királyság a legbiztonságosabb, Magyarország a középmezőnyben

Az elmúlt években megnőtt a vasúti balesetek és siklások száma Magyarországon. Európai összevetésben azonban még így is a középmezőnybe tartozik hazánk.
$('.slider').slick({ infinite: true, dots: true, arrows: false, autoplay: true, autoplaySpeed: 3000, fade: true, fadeSpeed: 1000 });