fbpx
2024. július 23. kedd
spot_img

Másfélezer érdeklődő a MÁV-VOLÁN-csoport Nyílt napján

  1. Közel 1500 diák látogatott el szeptember 27-én a Magyar Vasúttörténeti Park Orient csarnokába, a MÁV-VOLÁN-csoport hatodik alkalommal megrendezett Nyílt napjára.

A közlekedési cégcsoport különböző szakterületeit bemutató rendezvényre elsősorban azokat a fiatalokat várták, akik szeretnék jobban megismerni a MÁV-VOLÁN működését, és akár lehetséges jövőbeli munkahelyükként gondolnak rá. A diákok részletes információkat kaphattak a választható szakmákról, duális képzésekről, illetve a pályakezdő diplomásoknak szóló programról is. Az eseményen az érdeklődők nem csak a szakma képviselőivel ismerkedhettek meg, hanem sokféle interaktív programban, játékban is részt vehettek. A meghívott iskolák többsége a MÁV-VOLÁN-csoport vállalataival már hosszabb ideje együttműködő szakképző intézmény.

A Nyílt napon

Lepsényi István, a MÁV elnöke köszöntötte a diákokat: – Várjuk vállalatainkhoz az érdeklődő fiatalokat már a szakképzés során is, amelyben a MÁV-VOLÁN-csoport vállalatai hagyományosan évtizedek óta szerepet vállalnak.

Itt kiváló szakmai tudással rendelkező kollégák tanítják meg a fiataloknak a szakma alapjait, fortélyait. A jövő generációjától várjuk az újító ötleteket, eredeti megoldásokat vállalatcsoportunknál, ahol szakmaspecifikus vertikális és horizontális karrierutak, és folyamatos fejlődési lehetőség várja a fiatalokat.

- Hirdetés -

A rendezvényen rendkívül népszerű volt többek között a buszvezető szimulátor, a mozdonyszimulátor, a festőszimulátor, az IC+ bisztrókocsi, a biztosítóberendezési modellépítés és a lézeres kerékprofilmérés, de a pályadiagnosztikai berendezések is vonzották az érdeklődőket. Az Orient csarnokban több mint húsz szakmaszigeten várták az érdeklődő diákokat.

Borítókép: MÁV-csoport

Ezek is érdekelhetik

Ünnepel a vasút: 74. alkalommal tartják a Vasutasnapot

A 74. vasutasnap alkalmából az egész országban ünnepel a vasúti szektor, cikkünkben a MÁV, a GYSEV és a Rail Cargo Hungaria ünnepségeiről adunk összefoglalót.

Szombaton startol a nyári főszezoni menetrend

Június 22-től életbe lép a MÁV-VOLÁN-csoport főszezoni menetrendje, gyakoribb vonatközlekedéssel, több IC-kocsival és motorvonattal.

Magyar költők versei hallhatók nyáron a MÁV-VOLÁN-csoport állomásain

Az idei évben újra visszatér a „Vers a peronon” program, a helyszínek köre pedig tovább bővült.

“All-In” az új hajtástechnológiákra – vagy az adottságokhoz igazodó, fokozatos fejlődés

A dekarbonizációs célok melletti feltétlen elköteleződés nem, az ahhoz vezető út azonban már megosztotta a HUNGRAIL I. Vasúti Járműipari Szimpóziumának felszólalóit a vasúti járműipar...

A MÁV-nál már szezon van

Az utasigényekhez igazodva a MÁV-VOLÁN-csoport idén is „megnyújtja” a balatoni szezont.

Összeolvad a MÁV és a VOLÁN telefonos ügyfélszolgálata

2024. május 1-től két területen is szintet lép a MÁV-START és a Volánbusz integrációja: a telefonos utas-tájékoztatás egységesítésének, a jegyváltási lehetőségek bővítésének előnyeit is...

Legfrissebb híreink

Meghatározták a vasúti teherszállítás prioritásait a következő öt évre

A CLECAT, az Európai Szállítmányozók Szövetsége meghatározta a vasúti teherszállítás prioritásait a következő öt évre.

Emeletes vonattal a Balatonra

Utazzon emeletes motorvonattal a Balatonra a Jégmadár vagy a Panoráma expresszvonattal!

MÁV-VOLÁN járatokkal a Forma-1 Magyar Nagydíjra!

A MÁV-HÉV, a Volánbusz és a MÁV-START járatai egyszerű és gyors megoldást jelentenek a Hungaroringre érkezőknek a hétvégi eseményre.

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Havonta megjelenő hírlevelünkből értesülhet a vasúti világ híreiről. Íratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre!
Email címének megadásával Ön hozzájárul, hogy a Magyar Vasút szerkesztősége személyes adatait hírlevélküldés céljából kezelje az Adatvédelmi Szabályzatnak megfelelően.

Magyar Vasut Meetup

További cikkek a szerzőtől

MÁV-VOLÁN járatokkal a Forma-1 Magyar Nagydíjra!

A MÁV-HÉV, a Volánbusz és a MÁV-START járatai egyszerű és gyors megoldást jelentenek a Hungaroringre érkezőknek a hétvégi eseményre.

Figyelmeztetnek a vasúti szervezetek a DAC-kal kapcsolatban

A tervezés és koordináció fontosságát hangsúlyozták, legyen szó a DAC migrációs stratégiáról, karbantartási ütemezésről vagy infrastrukturális munkafolyamatokról.

A CER hétvégi csúcstalálkozóján Budapesti Nyilatkozatot fogadtak el

Az esemény kiemelt témájaként a vasútfinanszírozás kritikus kérdéseit vitatták meg a résztvevők.

A rovat további cikkei

Emeletes vonattal a Balatonra

Utazzon emeletes motorvonattal a Balatonra a Jégmadár vagy a Panoráma expresszvonattal!

MÁV-VOLÁN járatokkal a Forma-1 Magyar Nagydíjra!

A MÁV-HÉV, a Volánbusz és a MÁV-START járatai egyszerű és gyors megoldást jelentenek a Hungaroringre érkezőknek a hétvégi eseményre.

Akadályfelismerő rendszert tesztel a Siemens Mobility

A projekt célja egy balesetmegelőzést és vezető nélküli vasúti működést segítő rendszer kifejlesztése.