fbpx
2024. április 16. kedd

Kétszeresen kedvező a kombinált fuvarozás

Nagy távolságok vonattal, helyi áruelosztás kamionnal – így lehetne a jövőben úrrá lenni a teherszállítás két legnagyobb kihívásán: a klímacélok elérésén és a sofőrhiányon – vélekedik az osztrák HELROM .

Ausztriának 2030-ig felére kell csökkentenie üvegházhatású gázok kibocsátását, hogy elérje az éghajlati célokat és elkerülje a milliárdos bírságokat. Ezért a közlekedési ágazat is olyan megoldásokat keres, amelyek segítenek az áruszállítást még fenntarthatóbbá tenni. A HELROM pontosan ezt kínálja innovatív vasúti kocsijával:  a nyerges pótkocsikat nem kell daruval felhúzni a vagonra, egyszerűen fel kell tolni rájuk – olvasható a Verkehr.co.at portálon. Ezt egy oldalra kifordítható hidraulikus rámpa teszi lehetővé. Bécs lesz az első európai teherforgalmi kapcsolat kiindulópontja, amelyen ezt a technológiát alkalmazzák. Az új eszközzel a teherautók pótkocsijainak mintegy 90 százaléka egy csapásra vasúton szállítható.

Bécsben egyszerre több közlekedési kihíváson kívánnak úrrá lenni a kombinált árufuvarozás alkalmazásával. Egyrészt a klímacélokat meg kell valósítani annak érdekében, hogy az EU Green Deal keretében ne szabjanak ki bírságot, másrészt a közúti szállítási iparág akut sofőrhiánnyal küzd. Egy vonat 52 kamiont képes helyettesíteni.

Ha sikerül vasútra terelni a távolsági fuvarozást, és a helyi teherautós áruterítést megvalósítani, azzal a kamionsöfőr szakma vonzerejét jelentősen növelhetik. A sofőrök ekkor oda-vissza autóznának az áruterminál és a kiszállítási hely között, mint a buszsofőrök a műszakjukban, és este hazamennének a családjukhoz.

- Hirdetés -

Egy, a szállítmányozó cégek képviselői körében készült felmérésében a cégek az infrastruktúra vagy a daruzható rakodóegységek hiányát (88 százalék), a szállítási lánc magas tervezési költségeit (76 százalék), valamint a pontosság hiányát nevezték meg, amiért nem keresik a kötöttpályás megoldást. A HELROM-hoz hasonló innovációk a költségek csökkentése mellett azért fontosak, hogy a kis- és középvállalkozások is egyre inkább áttérhessenek a vasútra.

Ezek is érdekelhetik

Szabadabbá vált a pálya a korábbinál az európai kombinált áruszállítás előtt

Az átalakított európai szabályozás segíthet még gyorsabb pályára állítani a folyamatosan bővülő európai kombinált áruszállítási piacot. A változások részleteit azonban 2030-ig a tagországoknak kell kidolgozniuk.

Segíteni kell a kombinált fuvarozás vasúti ágát!

A HUNGRAIL elküldte javaslatait a szaktárcához az intermodális árufuvarozás EU-s irányelv módosításához. Az intermodális szállítás, ezen belül a kombinált fuvarozás részarányának növelésében nyilvánvalóan a vasútnak...

Az áruszállítás jövője a közút és a vasút együttműködésén alapul

Barna Zsolt úgy véli, a vasútnak megbízhatóságban, szolgáltatási minőségben, de kapacitásban is javulnia kell, különben nem tud teret hódítani a kombinált fuvarozás.

Az európai nagyvállalatok vasútra váltanak

Számos vállalat szeretne nettó zéró kibocsájtást elérni működése során, amihez az egyik legegyszerűbb és legolcsóbb lehetőség, ha a logisztikai láncokban a közúti áruszállítást vízi...

Sikerül vasútra hangolnia Európát a belga uniós elnökségnek?

Jelentősebb európai uniós szerepvállalás kellene, hogy a személy- és áruszállításban nagyobb részesedést szerezhessen a vasút. Az eddigi liberalizációs lépéseken túl jóval több kell a...

Olcsóbbá kell tenni a kombinált fuvarozást

A szlovák és a magyar vasúti közszolgáltatás és a pályahálózat finanszírozásának összehasonlítása azt mutatja, hogy a karbantartásra és üzemeltetésre többet fordítva olcsóbban és jobb minőségben üzemeltetik északi szomszédunk vasúti hálózatát.

Legfrissebb híreink

Új európai vasúti közlekedési folyosók jönnek létre

A kilenc kijelölt folyosóból öt Magyarország területét is érinti.

Közel hatmilliárd forintos fejlesztési programmal növeli gyártási kapacitásait az Alstom

A fejlesztési program eredményeként 40 százalékkal tervezi növelni gyártási kapacitásait a mátranováki forgóvázkeret-gyártó telephelyén.

A hazai vasúti piac számára is tanulságos konstrukcióban indult el az European Sleeper új éjszakai járata

Az új éjszakai járat Prága és Brüsszel között március 25-én indult.

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Havonta megjelenő hírlevelünkből értesülhet a vasúti világ híreiről. Íratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre!
Email címének megadásával Ön hozzájárul, hogy a Magyar Vasút szerkesztősége személyes adatait hírlevélküldés céljából kezelje az Adatvédelmi Szabályzatnak megfelelően.

Magyar Vasut Meetup

További cikkek a szerzőtől

Tovább gyorsulnak a vonatok és a vasúti beruházások Kínában

A kínai Guiyang -Guangzhou gyorsvasút 250 kilométer/óráról 300-ra emeli üzemi sebességét. A China Railway országosan 432 milliárd jüant (59,2 milliárd dollárt) fektetett be 2023 első nyolc hónapjában vasútfejlesztésbe, ami 7,2 százalékkal több, mint tavaly.

A vasút valódi nyelve a jelzések rendszere

Továbbra is zajlik az EU és a vasúti szakmai szövetségek között a mozdonyvezetők nyelvtudását előíró szabályozás körüli egyeztetés. Az ALLRAIL és az ERFA szakmai szövetségek konszenzusos javaslatokat terjesztettek elő a közelmúltban. A HUNGRAIL azonban továbbra sem látja megvalósíthatónak, hogy a hazai mozdonyvezetőket B1 szintű angol nyelvtudással lássák el. 

Az idei és a jövő évi juttatásokról tárgyaltak a közlekedési vállalatok és a szakszervezetek

A béremelésről tárgyaltak a MÁV-VOLÁN-csoport és a szakminisztérium képviselői az érdekképviseletekkel.

A rovat további cikkei

Közel hatmilliárd forintos fejlesztési programmal növeli gyártási kapacitásait az Alstom

A fejlesztési program eredményeként 40 százalékkal tervezi növelni gyártási kapacitásait a mátranováki forgóvázkeret-gyártó telephelyén.

A hazai vasúti piac számára is tanulságos konstrukcióban indult el az European Sleeper új éjszakai járata

Az új éjszakai járat Prága és Brüsszel között március 25-én indult.

Rendszerszintű megoldásokat kell találni az infrastruktúra fejlesztések során

Egy-egy rosszul előkészített fejlesztés miatt forgalomszervezési lehetőségeket veszítenek el az árufuvarozó társaságok.