fbpx
2024. március 2. szombat

Kétszeresen kedvező a kombinált fuvarozás

Nagy távolságok vonattal, helyi áruelosztás kamionnal – így lehetne a jövőben úrrá lenni a teherszállítás két legnagyobb kihívásán: a klímacélok elérésén és a sofőrhiányon – vélekedik az osztrák HELROM .

Ausztriának 2030-ig felére kell csökkentenie üvegházhatású gázok kibocsátását, hogy elérje az éghajlati célokat és elkerülje a milliárdos bírságokat. Ezért a közlekedési ágazat is olyan megoldásokat keres, amelyek segítenek az áruszállítást még fenntarthatóbbá tenni. A HELROM pontosan ezt kínálja innovatív vasúti kocsijával:  a nyerges pótkocsikat nem kell daruval felhúzni a vagonra, egyszerűen fel kell tolni rájuk – olvasható a Verkehr.co.at portálon. Ezt egy oldalra kifordítható hidraulikus rámpa teszi lehetővé. Bécs lesz az első európai teherforgalmi kapcsolat kiindulópontja, amelyen ezt a technológiát alkalmazzák. Az új eszközzel a teherautók pótkocsijainak mintegy 90 százaléka egy csapásra vasúton szállítható.

Bécsben egyszerre több közlekedési kihíváson kívánnak úrrá lenni a kombinált árufuvarozás alkalmazásával. Egyrészt a klímacélokat meg kell valósítani annak érdekében, hogy az EU Green Deal keretében ne szabjanak ki bírságot, másrészt a közúti szállítási iparág akut sofőrhiánnyal küzd. Egy vonat 52 kamiont képes helyettesíteni.

Ha sikerül vasútra terelni a távolsági fuvarozást, és a helyi teherautós áruterítést megvalósítani, azzal a kamionsöfőr szakma vonzerejét jelentősen növelhetik. A sofőrök ekkor oda-vissza autóznának az áruterminál és a kiszállítási hely között, mint a buszsofőrök a műszakjukban, és este hazamennének a családjukhoz.

- Hirdetés -

Egy, a szállítmányozó cégek képviselői körében készült felmérésében a cégek az infrastruktúra vagy a daruzható rakodóegységek hiányát (88 százalék), a szállítási lánc magas tervezési költségeit (76 százalék), valamint a pontosság hiányát nevezték meg, amiért nem keresik a kötöttpályás megoldást. A HELROM-hoz hasonló innovációk a költségek csökkentése mellett azért fontosak, hogy a kis- és középvállalkozások is egyre inkább áttérhessenek a vasútra.

Ezek is érdekelhetik

Szabadabbá vált a pálya a korábbinál az európai kombinált áruszállítás előtt

Az átalakított európai szabályozás segíthet még gyorsabb pályára állítani a folyamatosan bővülő európai kombinált áruszállítási piacot. A változások részleteit azonban 2030-ig a tagországoknak kell kidolgozniuk.

Segíteni kell a kombinált fuvarozás vasúti ágát!

A HUNGRAIL elküldte javaslatait a szaktárcához az intermodális árufuvarozás EU-s irányelv módosításához. Az intermodális szállítás, ezen belül a kombinált fuvarozás részarányának növelésében nyilvánvalóan a vasútnak...

Az áruszállítás jövője a közút és a vasút együttműködésén alapul

Barna Zsolt úgy véli, a vasútnak megbízhatóságban, szolgáltatási minőségben, de kapacitásban is javulnia kell, különben nem tud teret hódítani a kombinált fuvarozás.

Az európai nagyvállalatok vasútra váltanak

Számos vállalat szeretne nettó zéró kibocsájtást elérni működése során, amihez az egyik legegyszerűbb és legolcsóbb lehetőség, ha a logisztikai láncokban a közúti áruszállítást vízi...

Sikerül vasútra hangolnia Európát a belga uniós elnökségnek?

Jelentősebb európai uniós szerepvállalás kellene, hogy a személy- és áruszállításban nagyobb részesedést szerezhessen a vasút. Az eddigi liberalizációs lépéseken túl jóval több kell a...

Olcsóbbá kell tenni a kombinált fuvarozást

A szlovák és a magyar vasúti közszolgáltatás és a pályahálózat finanszírozásának összehasonlítása azt mutatja, hogy a karbantartásra és üzemeltetésre többet fordítva olcsóbban és jobb minőségben üzemeltetik északi szomszédunk vasúti hálózatát.

Legfrissebb híreink

Elindult a Magyar Vasút Podcast csatorna!

Beszélgetőpartnereink:
Dr. Mosóczi László vezérigazgató, MÁV-START Zrt. vezérigazgató, VOLÁNBUSZ Zrt.
Dr. Kormányos László műszaki és üzemeltetési vezérigazgató-helyettes, MÁV-START Zrt.
Hegyi Zsolt szolgáltatásfejlesztési és értékesítési vezérigazgató-helyettes, MÁV-START Zrt.
Kruchina Vince általános vezérigazgató-helyettes ,VOLÁNBUSZ Zrt.

Felújítják a Madrid-Sevilla nagysebességű vasútvonalat

Több 700 millió euróból újítják meg az első spanyol nagysebességű vasútvonal komplett infrastruktúráját.

MV Körkérdés: csendes vasútvonalak

Akik válaszolnak:
Németh Réka forgalmi és üzemviteli főigazgató, MÁV Zrt.
Dr. Katona László vezérigazgató, MMV Magyar Magánvasút Zrt.
Hegedűs Zsolt teherkocsi üzembentartás vezető, Rail Cargo Hungaria Zrt.

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Havonta megjelenő hírlevelünkből értesülhet a vasúti világ híreiről. Íratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre!
Email címének megadásával Ön hozzájárul, hogy a Magyar Vasút szerkesztősége személyes adatait hírlevélküldés céljából kezelje az Adatvédelmi Szabályzatnak megfelelően.

Magyar Vasut Meetup

További cikkek a szerzőtől

Tovább gyorsulnak a vonatok és a vasúti beruházások Kínában

A kínai Guiyang -Guangzhou gyorsvasút 250 kilométer/óráról 300-ra emeli üzemi sebességét. A China Railway országosan 432 milliárd jüant (59,2 milliárd dollárt) fektetett be 2023 első nyolc hónapjában vasútfejlesztésbe, ami 7,2 százalékkal több, mint tavaly.

A vasút valódi nyelve a jelzések rendszere

Továbbra is zajlik az EU és a vasúti szakmai szövetségek között a mozdonyvezetők nyelvtudását előíró szabályozás körüli egyeztetés. Az ALLRAIL és az ERFA szakmai szövetségek konszenzusos javaslatokat terjesztettek elő a közelmúltban. A HUNGRAIL azonban továbbra sem látja megvalósíthatónak, hogy a hazai mozdonyvezetőket B1 szintű angol nyelvtudással lássák el. 

Az idei és a jövő évi juttatásokról tárgyaltak a közlekedési vállalatok és a szakszervezetek

A béremelésről tárgyaltak a MÁV-VOLÁN-csoport és a szakminisztérium képviselői az érdekképviseletekkel.

A rovat további cikkei

Felújítják a Madrid-Sevilla nagysebességű vasútvonalat

Több 700 millió euróból újítják meg az első spanyol nagysebességű vasútvonal komplett infrastruktúráját.

MV Körkérdés: csendes vasútvonalak

Akik válaszolnak:
Németh Réka forgalmi és üzemviteli főigazgató, MÁV Zrt.
Dr. Katona László vezérigazgató, MMV Magyar Magánvasút Zrt.
Hegedűs Zsolt teherkocsi üzembentartás vezető, Rail Cargo Hungaria Zrt.

Az Egyesült Királyság a legbiztonságosabb, Magyarország a középmezőnyben

Az elmúlt években megnőtt a vasúti balesetek és siklások száma Magyarországon. Európai összevetésben azonban még így is a középmezőnybe tartozik hazánk.
$('.slider').slick({ infinite: true, dots: true, arrows: false, autoplay: true, autoplaySpeed: 3000, fade: true, fadeSpeed: 1000 });