fbpx
2024. május 21. kedd

Fellázadtak a német vasúti cégek

Volker Wissing német közlekedési miniszter meggyőződése szerint az áruforgalom volumene főként a közutakon növekszik majd a következő évtizedekben. A vasúti cégek képviselői ezzel nem értenek egyet – szerintük a miniszter téves adatokból indul ki.

A németországi tehervasúti szervezetek felszólaltak Volker Wissing (FDP) közlekedési miniszter álláspontja ellen. Élesen bírálták az általa a jövőbeli közlekedéspolitika alapjaként bemutatott áruforgalmi előrejelzést. Mint arról a Handelsblatt beszámolt, a Verband Allianz pro Schiene, a Német Közlekedési Vállalkozások Szövetsége, az Európai Vasutak Hálózata és a németországi tehervagon-tulajdonosok szövetsége közösen megvizsgálta és hibásnak találta azokat az adatokat, amelyek alapján az előrejelzés készült.

Úgy találták, hogy a következtetések részben vagy egészben tévesek, és a vasúti közlekedés kárára tévednek. A kritikát megfogalmazó cégek között ott találjuk Deutsche Bahn AG-t, az SBB-t (Svájc), a Captrain-t (Franciaország) vagy a TX Logistik-ot (Olaszország), valamint olyan magánszolgáltatókat, mint például a Metrans.

- Hirdetés -

Volker Wissing miniszter márciusban mutatta be prognózisát. Eszerint az áruszállítás 2051-ig több mint felével fog növekedni, de elsősorban a közúti szállításnak köszönhetően. Az áruszállítás várhatóan a vasúton is növekedni fog, de 33 százalékkal kisebb mértékben, mint a közúton.

A becslés szerint a német kormány nem tudja teljesíteni azt a célját, hogy 2030-ra a teljes áruforgalom negyedét vasúton szállítsák. Jelenleg ez az arány 18 százalék alatt van. Az előrejelzés szerint az arány valójában nem növekedni, hanem csökkenni fog. 

A vasúti szervezetek vitatták a prognózis több elemét. Például a becslés során az üzemanyagok jövőbeli CO2-árát túl alacsonyan határozták meg, még a szövetségi kormány által most elhatározott nehéz tehergépjárművek útdíjánál is alacsonyabban, amely 2024-től 200 euró lesz kibocsátott szén-dioxid tonnánként. Azt is kifogásolják, hogy az előrejelzés csak elvontan feltételezi, hogy a vasúti hálózatot bővítik és digitalizálják. Az autópálya-hálózat esetében viszont konkrét intézkedéseket neveznek meg, amelyek nagyobb kapacitást biztosítanak, például a leállósávok felszabadítását. A vasút esetében nem feltételeztek sem újításokat, sem olyan vonatokat, amelyek 740 helyett akár 1500 méter hosszúak lennének, ha a hálózatot következetesen digitalizálnák.

A közúti közlekedésben viszont a nagy hatótávolságú akkumulátor-technológiáról beszélnek a kamionok számára, elegendő zöldáramról és a jó töltőinfrastruktúráról. De hogy ebből mi valósul meg, azt nem lehet tudni, panaszkodnak a vasúttársaságok. Ennek ellenére a kormány feltételezi, hogy 2035-re szinte minden nehéz tehergépjármű elektromos meghajtású lesz. 

Volker Wissing miniszter a közúti forgalom növekedésének okaként a teheráru-struktúra változását jelölte meg. Ez azt jelenti, hogy kevesebb tömegárut, például szenet, de több elektronikai cikket, élelmiszert és csomagot kell továbbítani.

Ezzel szemben a vasutas szervezetek új logisztikai megoldásokra hivatkoztak: a vasúti áruszállításban például egyről hat százalékra növelte piaci részesedését az élelmiszer. Csak a DB Cargo évente 1500 hűtőkonténernyi gyümölcsöt és zöldséget szállít Spanyolországból Közép-Európába. A DHL, a Deutsche Post csomagküldő leányvállalata megháromszorozta vasúti szállításainak hat százalékát, és 2030-ra 20 százalékos részesedést céloz meg.

A vasúti vezetők attól tartanak, hogy a kedvezőtlen előrejelzések miatt az állam kevesebbet fog befektetni a hálózatba, a bővítésbe és a digitalizációba. Az előrejelzés például nem feltételezi, hogy 2051-ig új vasútvonalak létesülnének. 

Borítókép: Erich Westendarp képe a Pixabay-en.

Ezek is érdekelhetik

Az RCH készül az akkumulátoripar adta lehetőségekre

Az RCH dolgozik az ukrán fuvarok visszaszerzésén és újabb kínai mozdonyokat is vásárol.

Padlón vannak a közúti fuvarozók!

Továbbra is veszteségben fuldoklik az áruforgalom mintegy 80%-át lebonyolító közúti szektor, mert nincs elég megrendelés.

Európa régiós vezetői több árut terelnének vasútra

Ha meg akarjuk fékezni, majd csökkenteni az áruszállítási ágazat károsanyag-kibocsátásának növekedését, sokkal nagyobb szerepet kell adni a vasútnak. A közlekedés, különösen a közúti közlekedés hátrányai...

Egyre nagyobb távolságra éri meg vasúton szállítani

Szlovák kutatók modellezték, mikor és honnan éri meg a közép-európai nagyvárosokból vasúton árut szállítani közút helyett. Az eredmények szerint egyre távolabb kerülünk az uniós...

MÁV–Volán-csoport, Mol, Waberer’s: közösen a zöld hidrogénért

Hamarosan indul a karbonsemleges hidrogént termelése Százhalombattán, a Mol elektrolizálóüzemében. A hazai közlekedés és energetika meghatározó szereplői a jövőben közösen vizsgálják a zöld, megújuló hidrogén...

Csökkent 2022-ben és 2023 első felében is az európai vasúti áruszállítás

A végleges adatok szerint 0,5 százalékos volt a visszaesés tavaly az EU-ban a vasúti áruszállítás teljesítményében. A negyedéves, részleges adatok sem mutatnak növekedésre utaló...

Legfrissebb híreink

Új távlatokat nyit az európai vasúti járművek üzemeltetési modelleiben a műszaki standardizáció

A Siemens és az Alstom már elindította a saját projektjeit, de az egész szektor ugrásra kész – a HUNGRAIL Vasúti Járműipari Szimpóziumán Ön is ott lehet az első sorban!

Egyre több vasutast támadnak meg

Drasztikusan, közel 40 százalékkal emelkedett tavaly a korábbi évekhez képest a MÁV dolgozói ellen elkövetett, erőszakos támadások száma. 2023-ban összesen 78 alkalommal rontottak az...

Gigakamionok: drága, veszélyes, de legalább környezetszennyező – videó

A magyarok 88 százaléka szerint a nehezebb és hosszabb tehergépkocsik - más néven megakamionok vagy gigakamionok - súlyos károkat okoznak a közúti infrastruktúrában és...

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Havonta megjelenő hírlevelünkből értesülhet a vasúti világ híreiről. Íratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre!
Email címének megadásával Ön hozzájárul, hogy a Magyar Vasút szerkesztősége személyes adatait hírlevélküldés céljából kezelje az Adatvédelmi Szabályzatnak megfelelően.

Magyar Vasut Meetup

További cikkek a szerzőtől

Tovább gyorsulnak a vonatok és a vasúti beruházások Kínában

A kínai Guiyang -Guangzhou gyorsvasút 250 kilométer/óráról 300-ra emeli üzemi sebességét. A China Railway országosan 432 milliárd jüant (59,2 milliárd dollárt) fektetett be 2023 első nyolc hónapjában vasútfejlesztésbe, ami 7,2 százalékkal több, mint tavaly.

A vasút valódi nyelve a jelzések rendszere

Továbbra is zajlik az EU és a vasúti szakmai szövetségek között a mozdonyvezetők nyelvtudását előíró szabályozás körüli egyeztetés. Az ALLRAIL és az ERFA szakmai szövetségek konszenzusos javaslatokat terjesztettek elő a közelmúltban. A HUNGRAIL azonban továbbra sem látja megvalósíthatónak, hogy a hazai mozdonyvezetőket B1 szintű angol nyelvtudással lássák el. 

Az idei és a jövő évi juttatásokról tárgyaltak a közlekedési vállalatok és a szakszervezetek

A béremelésről tárgyaltak a MÁV-VOLÁN-csoport és a szakminisztérium képviselői az érdekképviseletekkel.

A rovat további cikkei

Egyre több vasutast támadnak meg

Drasztikusan, közel 40 százalékkal emelkedett tavaly a korábbi évekhez képest a MÁV dolgozói ellen elkövetett, erőszakos támadások száma. 2023-ban összesen 78 alkalommal rontottak az...

Gigakamionok: drága, veszélyes, de legalább környezetszennyező – videó

A magyarok 88 százaléka szerint a nehezebb és hosszabb tehergépkocsik - más néven megakamionok vagy gigakamionok - súlyos károkat okoznak a közúti infrastruktúrában és...

Cseh cégek mutatkoztak be a magyar vasúti szektornak

Magyar részről a Hungrail Magyar Vasúti Egyesületet kérte fel szervezőnek és koordinátornak Csehország budapesti nagykövetsége, hogy létre jöhessen a vasúti szektorban tevékenykedő vállalatok találkozója....