fbpx
2024. május 21. kedd

Autómentes Nap: kerékpárra ÉS vasútra magyar!

Ma, az Autómentes Napon az ország bármely területére korlátlanul lehet utazni a 990 forintért megváltható “Autómentes napijeggyel”, a kerékpárt pedig ingyen vihetjük magunkkal a MÁV-VOLÁN-csoport és a GYSEV helyközi járatain. 

A hagyományosan szeptemberben megrendezett Európai Mobilitási Hét és Autómentes Nap rendezvényekkel arra ösztönzik a közlekedőket, hogy az egyéni közlekedési eszközök helyett vegyék igénybe a közösségi közlekedést. Ehhez kapcsolódóan a szakminisztérium kezdeményezésére a MÁV-START és a GYSEV járatain ingyenes a kerékpár szállítása – az erre alkalmas járatokon -, beleértve a TramTrain-t is.

Ma, az Autómentes Napon a MÁV-VOLÁN-csoport és a GYSEV járatain a helyközi közlekedésben 990 forintért megváltható “Autómentes napijeggyel” lehet utazni. A napijegyet minden online csatornán, jegykiadó automatában, a pénztárakban és a Volánbusz-járatok fedélzeten is meg lehet vásárolni. A kedvezményes napijegy kizárólag belföldi utazásra, 2. kocsiosztályon vehető igénybe.

A személygépkocsi jelenléte a mobilitási szabadság és függetlenség jelképéből mára a nagyvárosok és vonzáskörzetük egyik legfőbb problémájá vált.

- Hirdetés -

Tegyük hozzá gyorsan, hogy a kisvárosokban és községekben, ahol nincs helyi közösségi közlekedés, ma is az egyéni mozgás záloga az autó. A nagyvárosiasodó Európában, ahol egyre többen kívánnak részesülni az urbanizáció áldásaiból, a személyautók tömege már rontja az életminőséget. A nemzetközi Autómentes Nap célja, hogy felhívja erre a figyelmet.

De mivel, ha nem autóval?

A közösségi közlekedés sok előnye mellett nem biztosítja a háztól házig utazást. Márpedig ez nemcsak kényelmes, de bizonyos élethelyzetekben elengedhetetlen.

Az elővárosi vagy a távolsági közlekedésben azonban a személyautót jól helyettesítheti a kerékpár és vonat együttes használata.

Elővárosban úgy, hogy a lakhelytől a vasútállomásig – és vissza – biciklizünk, városközi úton pedig együtt utazunk a kerékpárral. 

Különösen azóta nőtt meg ennek a jelentősége, amióta Magyarországon is terjedőben vannak az elektromos rásegítésű kerékpárok.

A nyugati országok példája mutatja, hogy a középkorúak és idősek közlekedési szokásait alapjaiban változtatja meg az e-bike.

A kerékpár így a fiatal felnőtt korosztály mellett a népesség nagy része számára jól egészítheti ki a kötöttpályás közlekedést a “last mile”, az utolsó mérföld, avagy az első és utolsó néhány mérföld áthidalásával. 

Ezért is egyre fontosabb, hogy a vasúti szerelvényeken és buszokon legyen elég kerékpár szállítási kapacitás, és ezért jelképes értékű, hogy a MÁV-Volán Csoport az  Európai Mobilitási Héten ingyen kínálja a bringával együtt utazás lehetőségét.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Új távlatokat nyit az európai vasúti járművek üzemeltetési modelleiben a műszaki standardizáció

A Siemens és az Alstom már elindította a saját projektjeit, de az egész szektor ugrásra kész – a HUNGRAIL Vasúti Járműipari Szimpóziumán Ön is ott lehet az első sorban!

Egyre több vasutast támadnak meg

Drasztikusan, közel 40 százalékkal emelkedett tavaly a korábbi évekhez képest a MÁV dolgozói ellen elkövetett, erőszakos támadások száma. 2023-ban összesen 78 alkalommal rontottak az...

Gigakamionok: drága, veszélyes, de legalább környezetszennyező – videó

A magyarok 88 százaléka szerint a nehezebb és hosszabb tehergépkocsik - más néven megakamionok vagy gigakamionok - súlyos károkat okoznak a közúti infrastruktúrában és...

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Havonta megjelenő hírlevelünkből értesülhet a vasúti világ híreiről. Íratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre!
Email címének megadásával Ön hozzájárul, hogy a Magyar Vasút szerkesztősége személyes adatait hírlevélküldés céljából kezelje az Adatvédelmi Szabályzatnak megfelelően.

Magyar Vasut Meetup

További cikkek a szerzőtől

Tovább gyorsulnak a vonatok és a vasúti beruházások Kínában

A kínai Guiyang -Guangzhou gyorsvasút 250 kilométer/óráról 300-ra emeli üzemi sebességét. A China Railway országosan 432 milliárd jüant (59,2 milliárd dollárt) fektetett be 2023 első nyolc hónapjában vasútfejlesztésbe, ami 7,2 százalékkal több, mint tavaly.

A vasút valódi nyelve a jelzések rendszere

Továbbra is zajlik az EU és a vasúti szakmai szövetségek között a mozdonyvezetők nyelvtudását előíró szabályozás körüli egyeztetés. Az ALLRAIL és az ERFA szakmai szövetségek konszenzusos javaslatokat terjesztettek elő a közelmúltban. A HUNGRAIL azonban továbbra sem látja megvalósíthatónak, hogy a hazai mozdonyvezetőket B1 szintű angol nyelvtudással lássák el. 

Az idei és a jövő évi juttatásokról tárgyaltak a közlekedési vállalatok és a szakszervezetek

A béremelésről tárgyaltak a MÁV-VOLÁN-csoport és a szakminisztérium képviselői az érdekképviseletekkel.

A rovat további cikkei

Egyre több vasutast támadnak meg

Drasztikusan, közel 40 százalékkal emelkedett tavaly a korábbi évekhez képest a MÁV dolgozói ellen elkövetett, erőszakos támadások száma. 2023-ban összesen 78 alkalommal rontottak az...

Gigakamionok: drága, veszélyes, de legalább környezetszennyező – videó

A magyarok 88 százaléka szerint a nehezebb és hosszabb tehergépkocsik - más néven megakamionok vagy gigakamionok - súlyos károkat okoznak a közúti infrastruktúrában és...

Cseh cégek mutatkoztak be a magyar vasúti szektornak

Magyar részről a Hungrail Magyar Vasúti Egyesületet kérte fel szervezőnek és koordinátornak Csehország budapesti nagykövetsége, hogy létre jöhessen a vasúti szektorban tevékenykedő vállalatok találkozója....